Ovečku nebo sekačku?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
host - 231.237 (?) 
30.9.2012 20:37

Ještě bych doplnil jednu věc - chce to správně odhadnout velikost pozemku vs počet ovcí. Když jich bude víc na menší pozemek, budete muset víc dokrmovat senem (to musíte stejně, zvláště v deštivých obdobích, jinak trpí průjmy), když to bude naopak, budou si vybírat. Každopádně Vám tam budou nechávat nedopasky jako kopřivy a vy budete stejně muset používat kosu nebo křovák. Ale jakmile to podseknete, do druhého dne to zavadne a sežerou to, i kopřivy. Jinak paní to vystihla naprosto přesně, je vidět, že to zná:-) Hlavně je ignorujte, dělejte, že je neznáte a opravdu NIC jim nedávejte, hlavně z ruky. Jinak fakt řvou i v noci a není to o hladu - ty první, co jsem měl, řvaly i s hubou plnou šrotu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 227.2 (?), 30.9.2012 21:47

Ja mel ovecky, ted mam sekacku.Ruzne okusuji stromky, vybiraji si, nesezerou vse, je s tim trochu prace, neporadek.Z druhe strany, je to ekonomicke, na podzim mate jeste maso, pokud jite skopove, nebo muzete ovecku pak prodat, ikdyz jehne zadarmo neni a reznik se na podzim nepreda.Navic, ja mel slepice a oveckam chutnalo hlavne obili pro slepice, pastva jim tolik nesla.Takhle vezmu sekacku, jednou tydne to prejedu a je klid, ale neni to ekonomicke a nemate maso.Jednu bych si urcite nekupoval, styska se ji a beci, minimalne dve, kdyz tedy ovce.Pak i sousede si stezuji na beceni, atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 227.2 (?), 30.9.2012 21:52

Chce to pristresek, nechce to pristup do zahonku, chce to trochu obili, ci chleb, pecivo,vodu.Pokud mate terasku a neni nejak vysoka s navstevou ovci urcite pocitejte.Dalsi vec je, jak se shodnou treba se psem, atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 12.171 (?), 4.12.2015 13:30

Namísto ovcí si pořiďte raději brojlerová housátka, začal jsem s tím letos.     První jsem zabíjel po 8 týdnech, měla 4,2 kg živé váhy. Jsou nenáročná na krmení, jsou to přísné vegetariánky. Navíc vám zahradu i pohlídají. Pořizoval jsem letos koncem dubna, vypasou trávu úplně dokonale. Ze začátku byly v teple pod žárovkou, ale jak se opeřily do přístřešku jsem je nemohl dostat.Spávají venku, starání o ně mě zabere 10 minut denně. Potřebují jen malý bazének s vodou tu milují. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika