Obnova trávníku "od podlahy"



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?) 
16.7.2014 14:34

no, ono z dotazu tazatele taky nevyplývá, jestli je tam má dočasně, nebo je to trvale. Takže nejprve bych zvolil rozorání a krtka řešil, až pokud se vrátí. Možná že bude mít tazatel opačný problém, jak se zbavit děr od jezevčíka hledajícího fiktivního krtka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 21.143 (?), 16.7.2014 15:27

Dobrý den,

zde opravdu záleží jaká očekáváte výsledek a jak moc jste na kvalitu trávníku náročný. Pokud by jste chtěl po celé ploše běžný, hezký a v budoucnu zdravý trávník (nikoliv dokonalý anglický green), tak bude nutné původní trávu, plevely apod zničit Herbicidy i když to se Vám dle mých zkušeností zcela nepodaří, ale udělejte to. Pak bych původní terén nechal zorat nebo pokud to půjte tak výkoným rotovátorem prokypřil do cca 10 - 15 cm. Zde bude nutné vědět jakou tam máte zem, pokdu to bude lehká spíše písčitá půda tak bych ji jen urovnal případně provzdušnil pískem. Srovnat do roviny, např. pomocí dlouhé latě, vyhrabat kameny atd. a osít kvalitním osivem, podle účelu trávníku, osivo lehce zahrabat do cca 0,5 až 1 cm, uválcovat lehčím válcem. Po výsevu zalévat menší dávkou několiktrát denně, jakmile tráva bude cca 5 cm vysoká tak snížit frekvenci zálivky a zvýšit objem vody. Sekat až cca 10 cm vysokou trávu. Existují, ale daleko lepší a dražší způsoby jak založit trávník, jde o to co od toho čekáte a kolik na to máte peněz. Toto však vychází za předpokaldu, že ten terén nepotřebujete zvyšovat nebo zásadně modelovat jinak než je nyní, pokud tomu je jinak tak budete muset začít sháněk kvalitní zeminu na dorovnání.  Martin S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 17.7.2014 10:56

Kdybych měl nějakéko známého architekta, odborníka přes zahrady, asi bych se ho zeptal "kamaráde co s tím uděláme?Marná sláva, každý je machr na něco jiného, a každý nerozumíme všemu.Ale zaměstnat zahradnickou firmu, která by mi renovovala za nemalý peníz zahradu na klíč,prodlužovala dokončovací práce po termínu s tím,že je více práce,vylepšovala si tak v době nedostatku jiných zakázek cash flow, tak na to fakticky nemám.Zvláště když ten pár blíže neurčeného věku renovuje celý barák.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika