Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

OK, toho písku bylo zde potřeba daleko více. Pokud má být v substrátu běžná zemina (ornice), tak je 30 % písku na tento záměr a travní druhy málo. Nicméně, není v tomto případě ještě nic ztraceno. Udělejte pořádnou aerifikaci, dodejte kř. písek a dosejte. Nicméně vhodná doba na přesetí již končí. Bute to trvat možná více jak jednu sezonu, ale do nějakého uspokojiévho stavu se lze dostat. Nicméně bude to chtít mít dobře vyřešenou zálivku a zalévat tak jak se daná plocha a travní druh má. Pokud jste to zakládal v létě a nezaléval tak je to jasné, že Vám nic nevyrostlo. Sekat nově osetou tráva na nízkou výšku se musí postupně a hlavně sekat a sekat. Čím časteji budete sekat, tím to bude lepší. Klidně Vám mohu poradit i po telefonu, nebo doporučit jednoho greenkeapera, který má profi aerifikátor VertiDrain, ten Vám hodně pomůže. Pokud je to malá plocha tak si pořiďte ruční aerifikační vidle. 

Nejdříve je tedy potřeba provzdušnit, dodat písek, nechat trávník plně zapojit (sekat nějakou dobu na výšku cca 2,5 cm), poté bych začal se snižováním výšky, včetně všech postupů, které povedou k zamýšlenému cíli. Popsat vše takto je poměrně složité. Nikdo učený z nebe nespadl a každý se stále učíme :-). Jakou (výrobce + označení)  směs jste vyséval?. Jaký tam máte pod těmi 20 cm podklad?, jde o to aby ty dvě vrstvy alespoň trochu spolu fungovali. Není zase úplně ku prospěchu když se udělá horní super prodyšná vrstva a dole je nepropustná jílovice. Čím a jak hnojíte a jakou máte sekačku? Díky. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika