Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

Váš postup co se vyčesání poškozené -uschlé trávy byl správný, ještě doporučuji pohnojit a rádně zalít, hodně to pomůže. Pokud bude nutné tak poté i přesít se zapravením substrátu. Jako prevenci doporučuji častou vertikutaci, vyrovnané hnojení a zálivku. Pokud je trávník náchylný k plstnatění tak se tam bude kornatce dobře dařit.

Pokud chcete v boji použít i chemii tak doporučuji z běžně dostupných právě Rovral a Ortivu, oba přípravky jsou určené do trávníku a na kornatku zabírají. Lze to nakombinovat s odstupem cca 10-14 dní.

Dávkování obou je uvedené myslím v návodě u Rovralu je to 15 ml/10 l vody/ 100 m2, u Ortivy pak 10 ml /10 l vody /100 m2. Pokud je tam uvedené na plíseň sněžnou, jako, že asi bude tak se toho nebojte je to obecná dávka tohoto fungicidu na plísně v trávníku. Oba přípravky jsou širokospektrální tedy zabírají na řadu jiných plísní. Pouze výrobce zde uvádí dávkování jen na plíseň sněžkou, která byla doposud nejrozšířenější. Kornatka, díky vhodným podmínkám (které jí z části vytváříme sami)  se však poslední dobou rozšiřuje čím dál více a osobně bych řekl, že to bude asi momentálně nejrošířenější druh plísně v trávníku.

Další možností ochrany proti kornatce je biologický přípravek Armorex, který dle dostupných informací také zabírá. Osobně jsem jej ale nezkoušel.

Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika