Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

již jsem zde tento problém rozebíra v jiném vlákně. Jde o to, beton jednak táhne vodu, na sluníčku se zahřívá a tím vysušuje půdu ještě více, dále pokud máte obrubník podbetonovaný tak je tam málo půdy a také většina má od domu spád. V prvé řadě je problém to sucho a ve Vašem případě asi i ne zcela vhodná půda, chce to lehkou zem (kompost, písek + substrát) tato půda nebude sice moc držet vláhu ( dá se dodat ), ale bude vzdušná a kořeny budou mít tak šanci se hlouběji zakořenit a to hodně pomůže.

Z výše uvedeného se u Vás projevil i druhý problém a to paradoxně přemokření vrchní vrstvy, jak to často a nejšpíš po troškách zaléváte tak tráva neměla vlastně ani snahu se zakořenit, měla málo vzduchu pak nic nevydrží. Je to kombinace více faktorů a bez toho aby jste obnovil v těchto místech z gruntu trávník si nepomůžete. Odkopal bych 30 cm široký pruh do hlouky cca 15 - 20 cm, dal tam vhodnou půdu, osel směsí do sucha (kostřavy), z počátku zaléval často a méně, později tak jak se má trávník zalévat, tedy hodně a méně často podle počasí a srážek. Také je potřeba hnojit, dělat vše aby měla tráva v tomto problematickém místě co nejlepší podmínky, jinak Vám tam nic obstojně neporoste.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika