Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobry den,

Tak jsem zasel (DV.28.3) už jen čekat. Takovou péčí k rovnoměrnému výsevu, která mi trvala skoro cely den plus přestávky na zahřátí doma. A to mám jen 20m/2 by se člověk zasmál(sousedi mě musí mít za blázna).
Postup jsem zvolil, nakypřil hrabě-my a rovnoměrně znovu urovnal. Byla tam vrstva 10kg slepičího hnoje, které se po dešti rozpadlo a tvořilo lepkavou hmotu.

Pak už jen mísu od květináče, která byla do půlky provrtaná otvoramy jsem naplnil menším množstvím osiva, později zasekával hrabě-my. Znovu pocukroval a opět zázračné hrabě. Vše do maximální hloubky 0,5 až 1cm.
Ke konci jsem na vrchní vrstvu přidal trávníkový substrát, (0,3 mm) a vše zarovnal válcem plus startovací hnojivo. Osivo je, dobře schované rovnoměrně a po dešti žádná známka vyplavení. Spotřeba (VV3/2) byla na  1kg na celou plochu. Klíčení bude určite delší díky vrstvě a uložení, ale to mě v takovém počasí vůbec nevadí.
Aspon nasákne dobře vodu, jak se trochu oteplí, tak už poroste.

Pro vřetenovou sekačku jsem se rozhodl, pro Husqvarna NovoCut 64.Po zdejších diskuzí jsem se ujistil že je to velmi dobrá ruční sekačka. S kterou nejsou skoro žádné problémy. Mrkl jsem i na BRILL, ale po předčení negativních ohlasů jsem ji vyřadil ze seznamu. Určitě to není zly výrobek,  ale může se stát cokoliv. Popraskaní plastu až velmi brzo k tupými žacími nožům následnému hluku a reklamovat, radši ne.

Trochu obavy ze zimy ale snad to dobře dopadne.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika