Nemocné ryby v jezírku
|
|
|
|
Matušková - Stříbrný Zahrádkář (107) - 165.35 (?) 10.9.2009 8:20
Děkuji Všem za snahu pomoci, asi zkusím ta antibiotika a po tom kol.stříbru se podívám, nejspíše přes net, je to asi rychlejší než-li pobíhat po obchodech.
Už mi právě říkali, že to může být plíseň, pak bičíkovci,...ale jak říkám, malach.zeleň se neosvědčila. Ta vodnatelnost nevím, ryby se mi zdají být celkem bez příznaků - s naježenýma šupinama, vypouklýma očima,...nic z toho nepozoruji, ale jedná se o letošní mladé, tak to nemusí být tak znatelné. Tak zkusím, co půjde. Děkuji.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Matušková - Stříbrný Zahrádkář (107) - 165.35 (?), 9.9.2009 16:26, zobrazeno: 32210x
Nemá někdo zkušenosti s tímto onemocněním? Ryba má šedavý povlak na kůži, který se po několika dnech začne odlupovat a tvoří cáry, rybka pak do cca 2-3dnů hyne, je pak zahalená do bílého povlaku.
Nevím, zda se nejedná o plíseň, malach.zeleň mi na to nepomáhá, i po 3 týdnech rybky stále hynou. Děkuji všem.
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.131 (?), 9.9.2009 19:46
Skuste bud savo v dávce 2ml na 100litru vody deně do vymizení příznaku nebo hypermangan dávkování tu je uvedeno tuším 1+2 gramy na 1000litru vody.
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.131 (?), 9.9.2009 19:50
Ještě jsem zapomněl dodat že při dávkování sava odstavte na 2hodiny biologický filtr.Ryby které jsou hodně zasažené zpravidla odejdou
|
|
|
|
|
|
|
jiřikz - (26) - 209.64 (?), 9.9.2009 21:43
Savem ryby spalite dokonale, tohle bych nezkoušel.myslim si že mate na rybach infekční vodnatelnost což je taky plis.ktera je těžce lečitelna zkusil bych antibiotika tetracyklin, chloramfenikol
|
|
|
|
|
|
|
host - 218.46 (?), 9.9.2009 22:38
Pokuste se sehnat koloidní stříbro, které obsahuje stříbro v nanočásticích. Jedná se o dost drahou záležitost, ale není to chemikálie a není to škodlivé ani pro ryby ani pro lidi, ani to nezatěžuje životní prostředí. Ve vodě si jeho přítomnost ryby vůbec neuvědomí a je to přitom super desinfekce. Můj pes díky tomuto stříbru prožívá život bez zvracení, průjmů a jiných nepříjemností, které by si mohl z vycházek venku přinést. * Kosice*
|
|
|
|
|
|
|
Matušková - Stříbrný Zahrádkář (107) - 165.35 (?), 10.9.2009 8:20
Děkuji Všem za snahu pomoci, asi zkusím ta antibiotika a po tom kol.stříbru se podívám, nejspíše přes net, je to asi rychlejší než-li pobíhat po obchodech.
Už mi právě říkali, že to může být plíseň, pak bičíkovci,...ale jak říkám, malach.zeleň se neosvědčila. Ta vodnatelnost nevím, ryby se mi zdají být celkem bez příznaků - s naježenýma šupinama, vypouklýma očima,...nic z toho nepozoruji, ale jedná se o letošní mladé, tak to nemusí být tak znatelné. Tak zkusím, co půjde. Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 11.9.2009 22:55
Tak jsem koukla do (starší) knížky o akvaristice. To, co popisujete, by měla být vodní plíseň (Saprolegnia nebo Achlya).Doporučují ryby, které jsou celé zaplísněné odstranit. Těm, které mají plíseň jen na části těla, zvýšit teplotu vody na 26-29°C(jak by to šlo v jezírku, ale nevím) a vodu obarvit Acriflavinem (1kapka 2%roztoku na 5 litrů vody). Napadeným rybkám opatrně plíseň setřít vatou nebo jemným štětečkem. Jestli vám to aspoň trochu pomůže... Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.131 (?), 2.12.2009 21:02
Jaké by bylo dávkovaní koloidního stříbra do vody?Nebo se přidává do krmení?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|