Jezírko v kádi



host - 195.162 (?) 
30.6.2017 9:51, zobrazeno: 5607x

Dobrý den, dostala jsem vyřazený sud z vinařství o rozsahu 200l, rozhodla jsem se ho v půlce rozřezat a udělat z něho jezírko. Má rozměry průměr 80cm, výška 50cm. Myslíte že bych v něm mohla chovat i rybičky a jaké? Ještě řeším provzdušňování, mám už objednanou solární fontánku, ale ta asi nebude stačit, bohužel vše musí být solár, nemám možnost připojit do elektřiny. Rybičky by samozřejmě přezimovávali v akváriu doma.

Děkuji za rady

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 139.10 (?), 10.6.2018 7:57

Jak to dopadlo? Kdybyste tam dala hodně rostlin, nejlépe mrazuvzdorných jako je Sagittaria leatifolia, Sagittaria subulata, Vallisneria spiralis, Egeria densa, Egeria canadensis, Acorus grammineus, a třeba i různé drobné lekníny a podobně, tak se dá ryby chovat s minimálními vstupy- rostliny z vody odebírají dusík a živiny které by podporovali růst řas, a z CO2 které vyprodukují ryby, okysličují vodu. Je ale nutné odhadnout počet ryb, a do takové malé nádrže nedávat karasy a závojnatky- ti by to rychle zaneřádili. Rostliny by nemusely zvládnout přemístění z vemku, kde je dostatek slunečního svitu do vnitř, kde se jen přisvěcuje ale je teplo- reagovaly by odumřením většiny listů. Proto se mi osvědčilo na takovéto účely pěstovat výše zmíněné rostliny, které zvládnou zimu, a no toto roční období je dát do zahradního jezírka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 41.18 (?), 20.5.2022 12:09

Pro tento účel by byla nejvhodnější velmi japonská rybka někdy zvaná "mini koi" protože je barvou podobná koi kaprům, ale dosahuje pouhých 4 cm. Je to Medaka japonská (Oryzias latipes) která se v Japonsku chová někdy od 17. století. Je dokonce ve své vlasti místy populárnější než nám všem známý karas, který je trochu špindíra a v menších nádržích neprosperuje tolik jako zmíněná medaka. Podobně jako karáska i medaku už před stovkami let šlechtili do několika barevných variací, a některé mají nesmírnou cenu. 

Je to nenáročná vděčná rybka chovaná v mísách a jezírkách pro okrasu (krásně se třpytí) a pro likvidaci komářích larev.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 81.144 (?), 20.5.2022 18:23
Sice už tato rada není nic platná, ale půlit 50 cm vysokou nádobu a dělat z ní jezírko je poněkud nerozvážné... Jinak bych chtěl popřát všem zahrádkářům pěkný víkend at už na zahradě a nebo na výletě a nebo na nějaké akci. V mých dvou oblíbených vesnicích se zrovna dnes ve stejnou dobu konaly akce dvě. Nešel jsem ani na jednu, abych žádnou vesnici neurazil. Mějte se fajn. :-) P.S. připravuju nálev z kopřiv proti mšicím, letos je to hrůza a přípravky chemické mají strašně dlouhou ochrannou lhůtu... :-(
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika