Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano, v tomto se s tajemnem vody ztotožňuji, proto mě taky teď zaujal i ten úhoř. Je to víc než pozoruhodná ryba, jistě by se tu uživila. Dítko by zas rádo nějakou rybu vidělo, pochopitelně, takže to vypadá na ty perlíny.

Plocha je asi 140 m2, pořád nemám ještě zcela dosazeno rostlinami, ale potvrzuji, že kosatec žlutý i v té na živiny chudé vodě v kačírku prosperuje velmi dobře, podobně jako orobinec úkolistý, ačkoli oba jsem vždy tahal ze smrdutého "organojílu" rybníků. Leknín jsi sice vysadil, ale protože nehnojím, má velikost listů dětské dlaně, ale kvete. Ale co pomalu expanduje, je plavín, který jsem si zatáhl ani nevím s čím, navíc ve velmi pozdním létě krásně kvete. Pak nějaké puškvorce, skřípince jezerní, různé ostřice, vrbina a kyprej. Šípatky,  žabníky ani prustka nerostou, nemají živiny. Co se ale krásně rozrůstá je mochna bahenní (zábělník), taky jen z nějakého úlomku. A taky pryskyřník velký, ten se navíc zvládá množit ze semen a semenáčky prosperují klidně ve dvoumetrové hloubce společně s porosty vodních mechů. Prostě jezero., zatím ale bez ryb. I ty vrby už rostou, ale kolem, v půdě, spolu se sítinami. Teď vlastně vidím, že tam těch měkkých kytek, o které bych se mohl bát,  zas tolik nemám.

Pokyd by měl někdo tip na prodejce takových rybek v jižních Čechách, uvítám jej. Našel jsem na webu jen vzdálenější dodavatele (a nechci lovit rybky z rybníků a čekat, co z nich vyroste).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika