Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, vlastním pozemek, kde si hraju s myšlenkou udělat rybník či koupací jezírko o ploše cca 1000m2. Na pozemku je potůček, který sice není vydatný, ale teče i trošku v létě když jsou sucha (pro představu - vodnatost je tak 1-30m3/hodinu - takže žádná bystřina). V současnosti je potůček na konci pozemku zatrubněn a vyúsťuje až v Labi - ale to si nehraje roli. Tento pozemek se zdá, že byl v minulosti vodní plochou (roste tam i rákos, je to mírně pod okolním terénem, a vedlejší pozemek je evidován jako vodní plocha ač tam jsou betonové panely - prostě bordel na katastru), v části je navezený bordel (už dlouho, prostě dřívější černá skládka, ale vypadá to nejvíc na stavební odpad).

Celé to je na jílu, takže by snad neměl být až takový problém s vsakováním. Kr

Spíše bych od Vás potřeboval inspiraci - asi bych tam chtěl mít i nějaké ryby alá pstruhy, amury ap., nebylo by od věci se tam i občas vykoupat a hlavně aby z něj nebyl žádný brčálník se zkaženou vodou.  Úplně detailně jsem ještě informace nesháněl, ale je problém, že 1000m2 je hodně na zahradní jezírko a málo na rybník, takže to bude muset být nějaký kompromis.

Pro začátek už jsem nechal vyrobit takový záklop na tu trubku, kde končí potok,  abych vyzkoušel vsakování apod. Ale tím že tam nejsou terénní úpravy, tak zaplavím cca jen 50m2 (vlastně bych asi mohl celou plochu, ale zatím nechci provokovat bez povolení apod...)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika