Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nelze říci, že červené cihly se nedají použít z hlediska trvanlivosti. Existují totiž cihly  "ostře pálené" (zvonivky, klinkery), které jsou minimálně nasákavé vodou a vydrží v záhonu klidně 20 i 30 let bez poškození, a cihly obyčejné, které mráz vzhledem k vysokému obsahu vody rychle roztrhá.

Sám jsem kdysi koupil předválečné cihly z bouračky, očištěné i s dopravou za 1 Kč za kus (cca 10 let zpět), a cca 90 % z nich vydrží bez problémů. Bohužel cena nových se dnes kvůli energetické náročnosti pohybuje kolem 7 - 9 Kč za kus, a rozměrově jsou téměř poloviční.

Další volbou může být betonová zámková dlažba a dlaždice, nebo žulový kámen. U těchto roztrhání mrazem nehrozí, a občas se nechají sehnat za nízkou cenu ať ve slevě, nebo při různých demolicí a přestaveb. Doporučuji ovšem minimální tloušťku 7 - 10 cm v závislosti na půdě, kterou máte. Při nižší tloušťce se brzy zatlačí do půdy a začne je obrůstat plevel. I tak je dobré dlaždice pokládat do pískového lože alespoň 10 cm silného (více je lépe).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika