Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V extenzívním sadu je velká koruna přínosem. Tady v zástavbě (je tušit v pozadí i z kontextu) je lepší uvést stromek co nejdříve do plodnosti, aby korunka zůstala malá a výnos byl postačující pro jednu rodinu.

Bohužel znám i lidi, kterým někdo poradil styl řezu pro založení korunky a oni jej praktikují už 14tým rokem. Korunka je hustá jak košíkářská vrba a letos například měli na stromku 4 m širokém a 6 m vysokém cca 12 plodů (tedy asi 1/4 kg). Já se svým stylem řezu jsem měl na stromcích cca 2,5-3 m výšky a cca 2,5-4 m šířky po cca 15 kg ovoce. Nejmladší Presenta má 1,9 m výšku a 1,6 m šířku a dala 6 kg úrody. Strýček má extenzívní sad, tam jsou stromy cca 7 m vysoké a 5-6 m široké a z jednoho stromu je cca 60 kg ovoce takže Váš přístup chápu a nezavrhuji, ale radím i podle kontextu. Na snímku je atika řadovky a tak šířka pozemku bude od 8 do 10 m s délkou tak 15-19 m. Tam je místo na dva extenzívní stromy a už nebudete mít kam dát sušák na prádlo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika