Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, tou mutací jsem měl na mysli adventivní pupeny - probíhá u renklódy? Totiž, pokusím se to vysvětlit. Mějme terminální výhon, a z něj vyrůstající odbočující výhony. Přesně v místě, kde se nasazují odbočující výhony na ten terminální, to je myslím báze. Nebo spíše je tam větevní kroužek. No a odsud z toho větevního kroužku právě vyrostly výhony, podle mě z adventivních pupenů. V horizontálním pohledu je uprostřed ten původní výhon, který jsem střihl a on zakrněl, popřípadě zaschl, a na každou stranu (napravo a nalevo) vyrůstá jeden výhon z toho větevního kroužku. Jsou to výhony zmutované, nebo se jedná o původní odrůdu?

Totiž například u jabloní je pupenová mutace více zřetelná, u adventivních pupenů, zvláště pokud dlouho "spaly" - aha, to asi budou spíše spící pupeny, nežli adventivní. Už se v té terminologii ztrácím. Jaký je v nich vlastně rozdíl? No abych dopověděl myšlenku, u jabloní je zřetelná mutace ze spících pupenů, ty se přímo nazývají vlky, a plody na nich jsou v 99% případů horší chuti a kvality. Mutace zřejmě probíhá i jinak, než jen u vlků, někdy i když zmladím plodný obrost, a strom odsud vyžene zdánlivě ušlechtilé dřevo, někdy i zde dojde k výraznější mutaci, kdy je to většinou poznat na plodech.

Probíhá něco takového také u renklódy? Nerad bych založil kosterní větve z něčeho podobného vlkům.

Dave

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika