Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Zdravím všechny,
jsem absoutně nezkušený zahrádkář (typická holka z města), která se přestěhovala na venkov a vše se učí od nuly. Na pozemku máme několik slivoní (dle sousedů to jsou pravé české švestky - název odrůdy netuším), které mají krásně nasazené plody (bohužel až moc, protože jsme se přestěhovali nedávno a už se nestihla udělat probírka). Některé už začínají dozrávat - mají krásnou modrou barvu, ale ještě nejsou dost sladké. Ráda bych z nich uvařila povidla, která se ale mají dělat z hodně zralých až přezrálých plodů. Jenže jak teď hodně prší, bojím se, aby mi namísto dozrání nezplesnivěly tak, jako se mi to stalo s třešněmi. Máte někdo nějakou radu? Dají se třeba posbírat nedozrálé a nechat dojít mimo strom?
Moc všem děkuji za radu.
Káťa