Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ve 420 mnm.Pokud mohu z druhé úrody posoudit, Topfive trpí monílii stejně, nebo o něco méně.Kdybych směl porovnat kvalitu obou odrůd, tak Katinku řadím o něco výše, ale každé podobné srovnávání je ovlivněno subjektivními pocity v konkrétní nadmořské výšce.Katinka u mně spolehlivě dozrává, a nemusí se na ní dlouho čekat.Lepotice, Topfive,a jim podobné klamou tělem.Když zmodrají, jsou tvrdé, nezralé,a je třeba pro konzum ještě 2-3 týdny počkat, než změknou.Jinak si myslím, že v Čačáku odkud lepotica pochází ji budou chválit tak samo, jako u nás švestku domácí,protože je tam o mnoho tepleji,a lepotica stihne přezrát.U mě se ji nedostává potřebné kvality, což bude s Topfive asi podobné.Topfive je nyní sladké, ale je tam méně šťávy, s poněkud tuhší dužinou-dobré tak na sklad.Vydrží déle.

Katinka je něco podobného, jako domácí švestka, ale v letním vydání, proto ji odpustím méně cukru, aromatu.Je šťavnatá,a dá se u ní říci,že je harmonické chuti.Kdo má rád pivo, snáze pochopí, že když se vypije jedno, hned dostanete chuť na další, a to jste vypili 1/2 litrů tekutiny, což se vám s čajem nemůže podařit.S každou další švestkou Katinky máte stále větší chuť na další nové plody.Ublížit vám nemůže, takže ve výsledku to do sebe hážete, a leckdy stratíte pojem o čase, a přejedení nejste-moc povedená odrůda.Zralá Katinka není kyselá, proto jsem si chodil loni každé ráno na lačno zaplnit žaludek, a nedělalo mi to žádné žaludeční problémy. Letos bylo na stromě Katinky po loňském přeplození všehovšudy 10 plodů.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika