Jak se zbavit vos?



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
   
host - 115.6 (?) 
13.5.2008 10:14

Vosy se kolem našeho domku vyskytují, ale většinou si nevadíme. Ovšem teď bychom potřebovali (po letech) dokončit pomníček s elektrickým rozvaděčem, a uvnitř, za zaplombovanou částí, je vosí hnízdo. Zdá se, že vosy nesouhlasí s našimi záměry, ale jak je vypudit? Doporučované postřiky bych do elektrotrozvaděče nerad aplikoval, a utěsnit dosud neomítnutý pomníček ja také nereálné. Navíc je celý dům je výhradně na elektřinu, takže dlouhé odpojení rozvaděče je rovněž problematické.

Prosím, poradíte někdo?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 115.6 (?), 17.5.2008 3:54

Zatím žádná rada, mám trochu smůlu. Ale sám taky nespím, zatím jsem zjistil, že je možné zaplombovanou část odplombovat po předchozím souhlasu dodavatele (dříve ČEZ, dnes podobně). Ten lze získat i telefonicky... a další podrobnosti se přitom dozvíte. Takže teď začnu shánět firmu, co dělá desinsekci, a pak domluvím odplombování pomníčku. Jak se to podaří udělat bez delšího odpojení přívodu elektřiny , to uvidím.

A dám sem vědět pro případné další nešťastníky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 86.71 (?), 8.6.2008 22:58

použijte biolit, rozvaděči se nic nestane :) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 90.90 (?), 18.6.2008 9:33

Dobrý den,

tak jsem to celé pročetla a načerpala spoustu užitečných rad. Večer se chystám na půdu zabít ty potvory :-) Nad ložnicí se mi na půdě usadily vosy nebo včely (sledovala jsem zvenku domu co vlítá střechou dovnitř a vypadalo to spíš jako včela...). Nejhorší je, že mi do stropu škrábou nebo koušou - hrozné zvuky! A taky to pobzukávání v noci je příšerné. Když do stropu bouchnu, tak slyším strašlivé bzučení velkého roje - jako z hororu. Mám hrozný strach, aby se nějaký způsobem nedostaly do ložnice - už jsem se týden pořádně nevyspala. Je možné, aby si udělaly hnízdo na půdě tak, že je na podlaze a tedy na stropě...? A je možné aby to byly včely?

Díky. Iva

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 180.234 (?), 21.6.2008 19:41

protože sršně nejsou tak agresivní a vzdycky se nak "dohodneme " mám je celkem rád tak na ně chemii nepoužívám jenomže nám bráni ve zbourání dřevníku. nejde se jich zbavit třeba tak ze cele hnizdo vemu a prestehuju jinam(například na půdu)? zvyknou si na to nebo všici pojdou? S vosami je to horší pokazdé je máme v záhoně a protoze celkem rádi chodíme bosi tak si vyrobím z běžne dostupne pyrotechniky (megatresk nebo neco podobneho) takový mini strepinový granát. petardu dám do papírověho pytlíku s podlozkami a ruznym kovovym odpadem z dilny do petardy navrtam díru pridam el zápalku (vyrobenou z zarovky). Navecer jim to zasunu hluboko do hnizda a rychle nez se vosy vzpamatujou odpalim. s trochou stesti tlakova vlny zabije nebo nejaka strepina trefi kralovnu a tento zpusob je mnohem zajimavjejsi pro okoli. nebo nitrocelulozovou(pingpongove micky v alobalu) dymovnici a otvory do hnizda  (musi byt v zemi) priklopim zavarovackami. znamej mi rikal ze na vosi plati i naftalenove tablety je to pravda??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 44.120 (?), 22.6.2008 16:38

A nebojíte se že taky nějakou tu střepinu chytnete?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 75.214 (?), 23.6.2008 13:48

Máte štěstí, že jdu zrovna kolem... mám na vosy 100 procentní metodu, která spočívá v tom, že si seženu starší vysavač, vhodný je ten s tou dlouhou umělohmotnou hadicí a tu hadici nějak upevním v místě kde vosy vylétávají... vysavač zapnu... a jdu si dělat své... když večer příjdu, vypnu vysavač... a přemýšlím co udělám s pytlíkem plným vos... uvnitř jsou živé...;o)...od dobu co jsem v zoufalství vyzkoušel tohle tak už mě ani nenapadne cokoli do vosího hnízda stříkat nebo je jinak trávit... úspěch je zaručen...;o)

neděkujte... rádo se stalo...:o)))

jednou jsem na půdě našel sršní hnízdo velikosti fotbalového míče... to jsem v kukle odřízl a odnesl do lesa... taky 100 pro účinnost ;o)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 87.140 (?), 27.8.2008 10:15

Co udělám s vysavačem plným vos? Dám mu na závěr nassát ještě trochu nějakého pyrethroidu nebo jiného insekticidu s okamžitým účinkem. Bzučící pytlík pojí trochu jedíku a dobzučí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 87.77 (?), 1.8.2019 10:23
Na vosy je nejúčinnější zmrazovaci sprej. Prodává se v drogerii asi za 100 Kč. He určen ina sršně. Pokud jsou v zemi stačí tam nalít konvici vroucí vody
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 88.220 (?), 23.6.2008 14:58

Reslin 25 EC, nebo Actelic 50, či jiný organofosfát či pyrethroid. Naředit dle návodu, Stříknete večer, ráno není ani vosička, či sršánek.

Taky se mi osvědčila stará zásoba DDT ještě z akce UNRRA po dědečkovi.  (Ano, DDT z roku 1945 a výborně funguje!!) Pokud Vám někde chytla marmeláda (kompot) plíseň, rozmíchejte ve skleněné mističce, přidejte půl lžičky (i míň) DDT (HCH, Lindan) Prostě to co zbylo po předcích. A dejte vosám najíst.

Do 2 dnů spolehlivě vychcípají. Nažerou se, nanosí to do hnízda, nakrmí larvy a chcípnou. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika