Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

zvířátka mám ráda, to mi věřte, také jich pár mám. Mám ale jedno, o které nestojím - sousedovic kočku, která si z mého záhonu udělala - promiňte mi - srací bedýnku.

Záhon jsem založila před rokem a práce odvedla mnoho. Během léta se radovala nad kvetoucími liliemi, motýlími keři, azalkami, jehličnany, jež prospívají atd atd atd, na podzim nás krásou odměnily některé cibuloviny a hurá, už se to klube ven zase...

K mému velkému zklamání ale patří činnost sousedovy kočky, která mi v zimě olámala právě zkřehlé azaly i motýlí keře, ze kterých zbyla jen torza (jsou mladé, sotva 50 cm vysoké), spálila mi malý modrý smrček, ničí všechno co z cibulek vystrkuje růžky.

Jsem zoufalá, soused je milý člověk se kterým se nechci dohadovat a že kočky na vsi nerespektují žádné hranice, to víme všichni.

Jen nechápu, proč si vybrala náš záhon (1.5 x skoro 40 metrů), když se prakticky při vykonávání potřeby nedostane na hlínu, všude je textilka a mulč - ze kterého mi dělá hromádky... Každý den dvě tři a pod nimi...

Nevím co s tím, zatím jedinné, co mne napadá, je zastřelit, chytit do želez nebo počkat, až ji načapou psi. Nebojte, neublížila bych jí, ale s našimi psy se setkat může, pokud jim otevřu cestu k záhonu - před nimi se totiž záhon chráněn. No a ničí mi ho jedna kočka. Jsem naštvaná.

Napadlo mne ještě vysadit půdopokryvné trnité rostliny - hlohyně nebo nějaké dřišťály, ale zase se bojím, že to zadusí všechno statní.

Prosím, nemáte někdo babskou radu, jak domluvit kočce tak, aby ji to nebolelo víc, než je nezbytně nutné (tím mám na mysli třeba trní)? Neexistuje rostlina, která kočkám vadí a místům, kde je vysazená se kočičky vyhýbají.

Za každou zkušenost - dobrou zkušenost - budu vděčná  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika