Automatizovaný skleník nebo fóliovník



Matys13 - (1) - 18.74 (?) 
28.7.2017 9:12, zobrazeno: 2826x

Všechny Vás zdravím a hned se chci omluvit za mou neznalost ohledně zahradnictví. Nejsem znalec a proto se k Vám obracím pro radu...

Chtěl bych si na balkóně postavit malinký skleník nebo fóliovník (máme celkem velký balkón, tak bych jej i chtěl využít). Každopádně jsem spíše tvořivý ohledně elektroniky a tak nějak si hraju s automatizací. Rostliny nebo spíše zeleninu do toho chci zamotat, abych měl chutnou odměnu, když systém bude fungovat :-)

Ve skleníku jsem schopen zajistit mnoho faktorů - automatické zavlažování v případě, že bude hlína vysušená, automatické větrání, umělé přisvicování, možná drobné přitopování, atd.

Pro tyto účely bych chtěl třeba i v podzimu pěstovat něco, co pak můžu využít v kuchyni - jarní cibulka je moje top, co mi z vlastních pěstování chutná, ale já nevím, jestli se dá pěstovat i v pozdějších měsících, pokud jí zajistím lepší podmínky, nebo třeba cokoliv - klidně pažitku, když nebude co jiného. Důležité pro mě je mít automatizovaný systém ve skleníku a při tom nechci, aby rostliny trpěly...

Můžete mi něco doporučit, prosím, co by tak bylo vhodné ze zeleniny či bylinek, abych rozpoznal pozitivní výsledky mého skromného experimentu :-)?

Děkuji

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika