Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Letos jsem stavěl zahradní domek na nářadí, už jsem měl hodně postaveno a nedalo mi to abych se nedošel zeptat co budu potřebovat za povolení. Jekikož se jedná o problematického souseda, stavěl jsem 2 metry od hranic, na úřad jsem přišel s nákresem a rozměry.Úředník se zeptal jak to mám velké a jak daleko od hranice, když jsem mu to řekl, tak povídá, že nic nepotřebuji.Zkrátka do 25 metrů čtverečních, dva metry od hranice, okap 70 cm od hranice, podsklepení 2 metry a výška 5 metrů nad zemí, NIC.Zbalil jsem si svoje plánky a vypadl, nic se neukládá, nic nearchivuje.Myslím, že toto úřadům hodně uleví od byrokracie a hádek, pravidla jsou daná a jednoduchá.Když se každý stavebník vyvaruje nepovolených úprav, bude tento zákon úlevou pro všechny.

Vláda schválila návrh novely stavebního zákona 21. září 2016, předpokládaná doba nabytí účinnosti s ohledem na šestiměsíční legisvakanční lhůtu je leden 2018.Kdo má problémy tohoto rázu, ať počká rok, budou muset se tímto zákonem řídit všichni ne jen u nás.Již nyní k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování můžou lidé dávat otázky na ministerstvo pro místní rozvoj.

Jediné čím si vysvětluji, že se naši úředníci řídí již nyní touto nevelou stavebního zákona je, že toto měla současná vláda ve svém programovém prohlášení. Původně měla platit už v polovině letošního roku. Nyní MMR mluví o účinnosti od poloviny roku 2017.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika