Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Protože odkazy na jiná fóra se zde netrpí, zkopíruji, co jsem psal jinde:

Teď (max. do půlky června) je asi ideální doba na roubování zelené do zeleného. Do vybraného výhonu se udělá na 2 - 3 nodiu rozštěp, do něj se vloží klín vyřízlý z letorostu nebo fazochu. Průměr "podnože" a roubu by měl být zhruba stejný, malý rozdíl nevadí. Nejlepší je použít roub, který má již malý (stačí 1-2cm) fazoch, list je nutné odstranit. Roubuji ráno, je-li sucho, keř den předtím zaleju. Je nutné dbát na střídání oček na roubu a podnoži. Omotávám potravinovou folií, ze které si uříznu cca 1,5cm prstýnek i s papírovou trubičkou. Někdo používá i teflonovou topenářskou pásku. Je nutné to dobře omotat, aby dokonale těsnila. Roub a celé místo roubování stíním před sluncem, a to dokud roub nezačne růst. Asi za týden až 10 dní fazoch na roubu začne růst, pokud ne, zpravidla se neujal. Asi za měsíc je vhodné (nutné) povolit či naříznout pásku. Roub i výhon musí být naprosto zelený, jakmile začne i jenom trochu dřevnatět, tak se neujme.
Ujatelnost roubů je velmi dobrá, je nutné ale, aby do zimy dostatečně vyzrál. Je proto vhodné s roubováním neotálet. I tak je ale první zimu roub i místo roubování citlivější na zimní mrazy.

Ještě bych dodal, že roub nezakrývám igelitem. VJK

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika