Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Toho padlí zase není tolik ale je skoro všude, po dvou letech kdy hlavy pokaždé pomrzly, jsem nyní vysazený na každou napadenou bobulku. Používám malý ruční postřikovač (2 litry) nebo 6 litrovou konev. Ošetřuji spíše lokálně, celoplošně to nelze vzhledem k umístění hlav, u mnohých navíc není pořádný přístup z obou stran.  Do postřiku jsem přidával jar nebo smáčedlo, nyní již jen výhradně smáčedlo - Silwet, umím přidat i hnojivo, ošetřuji hlavně střapce a to až do skanutí, víceméně je poumývám, zbytek postřiku jde na listy. Lokality mám rozděleny zhruba do čtyř "oddělení" (dle umístění ostatních plodin) ale skoro nikdy jsem je nestříkal naráz, takže to stříkání se nemusí jevit až tak bezhlavé. Např včera jsem použil Topas i Falcon ale každý na jiné hlavy.

Vypadá to že Topas zabral, nějaký povlak na jednotlivých bobulích ještě je ale začíná černat, a to předpokládám že padlí zasychá. Zkušenost (nechci to zakřiknout) s Topasem a Falconem je zatím kladná. Jelikož jsem bojoval doposud hlavně s padlím, tak toho využila Peronospora a zaútočila celkem rychle. Dnes večer ošetřím Revusem a na další případná ošetření bych to viděl RIDOMIL GOLD PLUS 42.5 WP, nebo máte někdo něco osvědčeného? Mám ještě doma Ridomil Gold MZ PEPITE, ale ten je uváděn spíše jako prevence, každopádně není plíseň ještě rozšířena, jedná se o jednotlivé listy, takže použití by bylo v této době ještě možné.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika