Co nasadit na slunné, větrné místo?



host - 223.4 (?) 
5.10.2013 8:57, zobrazeno: 7584x

Dobrý den, řeším co nasadit u vjezdu na zahradu - jedná se o slunné, větrné stanoviště, půda těžší, vlhká. Mám takovou představu - ibišek syrský + levandule do netkané textilie, aby neprorůstal plevel, nahoru kačírek. Bohužel jsem si přečetla, že ibišek nemá rád vítr. Co myslíte, mám to zkusit nebo to nebude k ničemu? Co byste navrhli místo něj, chtěla bych kvetoucí keřnebo menší stromek.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 248.33 (?), 5.10.2013 11:48

A co taková vajgélie nebo trojpuk? Trojpuky jsou bílé, růžové, s jednoduchými i plnými květy, vajgélie od bílorůžové přes růžovou až po červenou (existuje i žlutá, ale ta je choulostivější), listy mají od zelené po vínovou, i pestré...          Lída


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 223.4 (?), 6.10.2013 7:53

Díky moc za radu, dívala jsem se na netu a myslím, že vajgélie bude ta správná volba. V zahradničení jsem začátečník, takže tyto rostliny neznám a jsem moc ráda, že existuje toto fórum a na něm lidé, kteří umí a jsou ochotni poradit. Mějte se hezky a přeji příjemný den všem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 183.209 (?), 6.10.2013 8:25

Mám vzrostlé cca 1m vysoké keře Weigela florida ´Bristol Ruby´ v 70ti litrových kontejnerech.Chystám se je teď vysázet jako živý plot.Takže pokud byste chtěla, musela byste si pospíšit.Weigela se dožívá i 50 let.Lze snadno zmlazovat.Lidé ji neumí udržovat střihem, nehnojí ji a tak se jim zdá jako takové roští, jak často slýchám od zákazníků.Je to škoda, protože vděčně reaguje na trochu péče bohatým kvetením, hustým habitem a reflorescencí koncem léta. Kontejnerované mám i ty zmiňované Trojpuky.Konkrétně Deutzia x rosea ´Carminea´.Těm se však až tak nelíbí přílišné sucho.Ty lze zaslat poštou.Jsou dvouleté. Deutzia x rosea carminea je nádherný keřík, ale nižsšího vzrůstu než ta Weigela florida. Ve spodu každého bílého korunního plátku má růžový pruh, který prosvítá skrz, takže velice bohaté květenství působí něžně. Pokud začínáte, volte květiny, které jsou více zadobře s našim klimatem. Přinese Vám to více radosti a pocit úspěchu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 5.10.2013 17:47

Růže v kombinaci s tou levandulí by vypadala také hezky. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika