Příspěvky uživatele - 210.187

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňka odrůda Goldrich, 16.4.2011
Vidím, že odrůda Goldrich není u pěstitelů právě oblíbená. Mně osobně chutnala hned napoprvé, když jsem ji kupoval na trhu od jednoho nadšence, který ji zde prodával a rozšiřoval. Pro mě jsou to velké, chutné meruňky s vysoce kvalitní dužninou. V... celý příspěvek >
Zelená renglóda a Ontário, 16.4.2011
V posledních letech se dostala znovu do oběhu starší odrůda, renglóda Ontário. Zajímalo by mě srovnání se Zelenou renglódou. V jednom starším atlase ze 60.let se psalo, že Ontário začíná ze sadů vytlačovat jakostnější Zelená renglóda.... celý příspěvek >
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 16.4.2011
Letos na jaře jsem sázel Topstar, Amers, Tegeru, Herman, Jubileum a Tipalu, tak uvidíme, co se z nich vyklube.
Slivoň Anna Späth, 16.4.2011
Chtěl bych ještě něco napsat k této maďarské odrůdě. Uváděl jsem, že mně rodí málo, ale to bude pravděpodobně tím, že jsem si ji nechal "udělat" na nějaké neznámé podnoži. Hodně roste, ale větve vyholují a mají málo plodonosného odrostu. V sadu u... celý příspěvek >
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 16.4.2011
Čačanská rodná -  Nemá typickou příchuť čačanských. Dužnina je velmi šťavnatá, chuť nasládlá, mírně aromatická. V dobrém roce je kvalitní a určitě stojí za to si ji pořídit. V minulém roce nic moc.   
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 15.4.2011
Ještě bych k tomu dodal, že na rozdíl od Tophitu Čačanská ranná dozraje prakticky vždy do dobré kvality, protože zraje kolem 25.7. nebo lépe řečeno zraje v době, kdy zraje Velkopavlovická meruňka.
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 15.4.2011
Tophit mně připomíná chuťově lepší Čačanskou nabolju. Je to vylepšená Nabolja. Je to její kříženec. A když bych šel ještě dál, tak tam cítím Wagenhaimovu, což je jeden z rodičů čačanských. Tophit má třeba hodně podobnou chuť jako Čačanská ranná. To... celý příspěvek >
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 15.4.2011
Ano. Teď na jaře jsem ji sázel.
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 13.4.2011
Jak jsem již psal, pozdní odrůdy slivoní měly v minulém roce díky počasí špatnou kvalitu. Nejhůře dopadla odrůda TOPPER, která byla i díky přeplození prakticky nepoživatelná. Přitom v roce 2009 byla při slušné úrodě a jen o něco větším plodům... celý příspěvek >
Monilióza, 13.4.2011
Dobrý den.  V návodu k použití se píše, že se má stříkat minimálně dvě hodiny před deštěm. Já jsem to zhruba stihl. Teď po odkvětu jsem ještě asi půl dne před deštěm postříkal meruňky BAYCOREM. Použil jsem ho ještě na hrušky (strupovitost, rez).... celý příspěvek >
Broskvoň Harbrite, 13.4.2011
Chci se ještě vrátit k tomu Sunheavenu. Já jsem minulý rok díky svému experimentu s kadeřavostí neměl žádné broskve. Vzpomínám si, že asi od 20.června zhruba do poloviny července byla 30.stupňová vedra. To věřím, že Sunheaven i další odrůdy byly... celý příspěvek >
Broskvoň Harbrite, 5.4.2011
Je zajímavé, co píšete o SUNHEAVEN. Já mám tuhle starou klasiku pár let, ale jen jednou měla svoji klasickou velmi dobrou chuť. Jinak se mi zdá, že je právě na počasí závislá. Když 14 dnů před sklizní prší a je kolem dvaceti stupňů, tak se chuť... celý příspěvek >
Bergeron je nejlepší, 5.4.2011
Kioto tedy zkusím i přes záporné hodnocení v knihách. Ale GOLDRICH kvete před Leskorou. Leskora začíná kvést o něco později, než jiné odrůdy, alespoň u mě na zahradě. Mám dvě Leskory, na dvou různých podnožích, ale obě rodí slušně. Z raných odrůd... celý příspěvek >
Bergeron je nejlepší, 5.4.2011
Četl jsem v publikaci o meruňkách, že např. odrůdy Sylvercot, Pincot a Kioto nedosahují chuťových kvalit Velkopavlovické. Proto jsem o ně neměl velký zájem. Člověk nemůže všemu věřit. Takže když říkáte, že je Kiotó kvalitní tak ji... celý příspěvek >
Meruňka odrůda Goldrich, 5.4.2011
Goldrich musíte nechat na stromě co nejdéle. Netrhat úplně tvrdou, jinak je kyselá. Musí se také při velké úrodě protrhat a zachovat u plodů určitou velikost. U všeho ovoce záleží i na počasí. Pokud je chladno a prší chuť je horší. Květy Goldrichu... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika