Příspěvky uživatele - 155.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nejchutnější rajčata, 8.10.2011 Obsahuje fotku
Rajčatová sezona skončila a to co zůstalo na keřích je již jen torzo bez chuti. Jelikož jsem nalezl zalíbení v malých a soudkových odrůdách, tak jsem začal již objednávat na další rok. Upustím, až na vyjímky, od velkých a barevných odrůd  (z... celý příspěvek >
Melothria scabra - Mexická okurka, 8.10.2011 Obsahuje fotku
Při objednávání semen a česneku ze zahraničí mne svým tvarem zaujala tato rostlina. Máte někdo zkušenosti s pěstováním a využitím plodů? Na netu se uvádí zpracování podobné jako u okurky nakladačky, díky.
A je po úrodě, 1.10.2011 Obsahuje fotku
Meruňku jsem po sklizni uřezal zhruba v metrové výši s tím že ji později vykopu. Zde je vidět jak strom dokáže "bojovat" o přežití.
Melounoviště 2011, 28.9.2011 Obsahuje fotku
Během psaní jsem dostal chuť na meloun a tak jsem vyběhl ven kde na trávník leží pár sklizených plodů, po ránu dobře vychlazených. Jelikož nemáme žádnou drůbež ani dobytek, tak nám s konzumací nadůrody pomáhá náš Maltézák (video). On dokáže již podle... celý příspěvek >
Melounoviště 2011, 28.9.2011 Obsahuje fotku
Letos velmi úspěšná sezona melounů se pomalu chýlí ke konci, stále je však co konzumovat , ale i vyhazovat .
Vadnutí paprik, 25.9.2011 Obsahuje fotku
Byl jsem dopoledne na zahradě a tam se rostliny paprik ještě drží, ovšem kvalita plodů je již za horizontem. Sebrali jsme úrodu paprik a rajčat, taky nějaké poslední melouny, zasel jsem ve foliáku ředkvičky a rychle domů z té džungle.
Vadnutí paprik, 25.9.2011
Tak to jsou patrně již přezrálé, navíc ve spojitosti s nočním chladem. Plody již dozrávají jaksi automaticky a ne za působení sluníčka. Otrhejte je v okamžiku kdy začnou červenat a nechte "dojít" někde v chladnu.
Vadnutí paprik, 25.9.2011
A co Vám vadne, plody nebo listy? Pokud plody tak jsou přezrálé, pokud listy tak bude chyba v kořenovém systému. Dnes o šesti ráno bylo 6°C a na rostlinách paprik venku se to okamžitě projevilo, listy zhnědly a sezona paprik pěstovaných venku je... celý příspěvek >
Nejchutnější rajčata, 18.9.2011
Ne, tato odrůda je keříčková a je podobně úrodná jako Děvočka, nedosahuje však kvality soudečkových odrůd. Určitě není problém ji vyvázat jako tyčkovou.
Nejchutnější rajčata, 18.9.2011 Obsahuje fotku
Naprosto souhlasím, letošní rajčatová sezona se velmi vydařila. Většina "klasických" odrůd to má již za sebou (je to díky stáří rostlin, plíseň letos bez problémů) ale stále zůstávají některé odrůdy, zvláště typu "SanMarzano" a... celý příspěvek >
Černo-červená rajčata, 18.9.2011
Jak u Vás letos dopadla "černá" rajčata co se týče jejich barvy? U mne byly všechny odrůdy více červené než černé, je to zajímavé ale např. Černý Maur byl snad jen tmavěčervený, a ten býval v pohodě.
Melounoviště 2011, 11.9.2011 Obsahuje fotku
Zatím letošní rekordman, drůda Russkij Razmer, váha 18 kg, špatně vyzrálý, ke konzumaci jen částečně.
Melounoviště 2011, 6.9.2011 Obsahuje fotku
Přikládám fotku rekordních melounů. Ten malý je stejná odrůda jako ty dva další ale narozdíl od nich nebyl na roubované rostlině, váží 5 kg.
Granny Smith, 1.9.2011
Dobrý večer, máte pravdu, to co jsem zpočátku považoval za strupovitost bude s největší pravděpodobností h. pihovatost. Přidám později ještě fotky k větší názornosti.
Je to plíseň?, 28.8.2011
Na levém snímku si myslím že ne, na pravém ano ale vypadá že je zaschlá, že horké počasí uplynulého týdne "zabralo". U těch Ildi malinkých plodů to nemusí být plíseň, plůdky umí zhnědnout a zaschnout, každopádně jste postřikem nic... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika