|
Znovuzaložení zahrady a plevel, 16.3.2011 prosím o radu, oráme 20 let netknutou zahradu, všude je plno plevele-pampelišky bez atd. exustuje prostředek účinný, rychlý a neškodíci nové trávě? děkuji |
|
Zasazení řezané růže, 19.6.2010 dobrý den, poradite mi prosím jak zasadit růži koupenou v obchodě (řezanou) aby se ujala.pry to jde, uřiznout hlavičku a dole několik oček a zasadit. zakryt petlahvi.Ale nevím to přesně, třeba je i jiná metoda |
|
|
|
Plísen na pomerančovníku, 21.5.2010 poprosim o radu. nedavno jsem stěhovala pomerančovník, musel z nádoby ven, vypadalo že se mu daři a ted jsem objevila prasklinu a vedle ni bílou plísen nevím proč a kde se vzala ze dne na den.
nevíte čím to může být |
|
Co je vhodné na živý plot, 29.4.2010 dobrý den, chtěli bychom do nádob zasadit na terasu něco co uděla stále zelenou stěnu. Je to velmi slunné místo, svíti tam od rána cca do 14h. Libi se mi buxus ale pry nerad přímé slujičko a nevím jestli bych ho mohla nechat vyrůst do výšky cca 1,5m.... celý příspěvek > |
|
Jak probrat pomerančovník?, 4.4.2010 Jo omlouvám se, obvod, proto Vám to přišlo hodně. |
|
Jak probrat pomerančovník? 1, 4.4.2010 stěhovat jsme ho museli tak, že šla všechna zemina ven, |
|
Jak probrat pomerančovník?, 3.4.2010 Dobrý den, dostala jsem pomerančovník, je asi 150cm vysoký a kmen je silný 28cm - průměr. Vypada dost nehezky, kmen se dělí na další dva(jako prag)asi 15cm průměr, jeden je celý seřízlý a neni na něm ani jedna zelená větvička či list, ten druhý ma... celý příspěvek > |
|
Co do stínu, 19.5.2009 Dobrý den, existuje něco hezkého trvalky nebo keře do úplného stínu a rel.suché půdy???
děkuji za rady |
|
Kosatec - kdy přesazovat a nároky, 17.5.2009 když už je tady tak velká debata, tak snad poradite i mě. přestěhovali jsem se do staršího baraku kde na předzahradce roste na prostoru asi 2x1 m hodně kosatců, jenže jak se tu divam na vaše fotografie tak je mate tak uhledne a hlavně zvlaště po... celý příspěvek > |
|
Přežije?, 17.5.2009 dobrý den, na místě zrušené zahrady kde se bude stavět dům jsem si dnes večer vykopala kosatce (iris?) nevím, přesně zda je to samé. navic tento je mnohem drobnějši květ a jiné listečky. ovšem nevím zda se probere protože po tmě jsem ho vykopala tak... celý příspěvek > |
|
|
|
Co to je?, 13.5.2009 dobrý den, můžete mi prosím poradit o jakou rostlinku se jedna a eventuelně jak se o ni starat nebo jak a kam přesadit. roste již několik let na jednom místě. je i v růžové podobě.
děkuji moc |
|
Levandule sazeni seminek, 4.5.2009 zdravím ja jsem taky vysela a vzešla mi seminka ale jen asi půlka z nich co ž nevadi pač je jich hodně. přikryla jsem je sačkem a ted jsem je oddělila od sebe každou rostlinku zvlášt. už mam 3 pár pravých listu. seminka jsem jen nasypala na povrch a... celý příspěvek > |
|
Pivonky a růže, 4.5.2009 dobrý den, na uzkém asi 70cm záhonu jsem si zasadila popínavé růže v rozestupu cca 50-60cm od sebe. chtěla bych mezi mezery zasadit pivonky ale nevím zda je to vhodné. jsem úplný začátečník.
popřípadě uvitam radu co se hodí k růžim (trvalka)
předem... celý příspěvek > |
|
Čim hezkym zakrýt pletivo, 4.5.2009 dobrý den,
prosím o radu druhu květiny která se plazi a je trvalka. nelibi se mi břečtan, chtěla bych něco co třeba i hezky vypada a třeba i kvete na zakrytí výhledu k sousedům a pokud možno trvalku nebo víceletku (nebo jak se tomu říka)
moc moc... celý příspěvek > |
|
Polokmen a merunka, 14.4.2009 Dobrý den, jsem uplný laik a moc moc prosím o doporučení odrudy merunky ale nějaké větší a dobré ne te dobré, nějake dostatečně plodné a zároven nenáročné. je to asi hodně požadavků. JSEM Z OLOMOUCE
a druhá prosba je: chtěla bych strom který nebude... celý příspěvek > |
|