Příspěvky uživatele - 15.90

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
O co ještě doplnit seznam odrůd?, 1.9.2015
Na vysočinu patří i Wangheimova a Viktorie.
Chci zasadit švestku, poraďte druh, 31.8.2015
Pokud se nejedná o mimořádně příznivou chráněnou polohu (jižní svah), tak bych do 700 metrů volil buď Viktorii nebo Jubileum. Ostatní odrůdy v té výšce budou mít problém.
Victoria, 31.8.2015
Nejcennější vlastností Viktorie jsou - krom nezaměnitelného vzhledu - minimální nároky na prostředí. Jistě, velikost pěkná, chuť slušná, ale v tom se jí mnohé jiné švestky minimálně vyrovnají. V těch nárocích ne.
Špatně zastřižené stromky?, 27.8.2015
Odstraněný terminá nijak moc nevadí. stromek má geneticky zakódováno vytvořit terminál nový.
Top Gigant, 27.8.2015
Je fakt, že na Topgigantu je nejpřesvědčivější právě ta velikost. Ale ani chuť není žádný propadák, i když na pálení mi přijde trochu méně aromatický. Ale ve směsi s jinými odrůdami - proč ne? Jeho sbírání je pohoda, párkrát se shýbnete a košík... celý příspěvek >
Ako rezať Rubinolu?, 27.8.2015
Po výsadbě bych prováděl jen výchovný řez. S pravým letním řezem bych počkal až stromek vytvoří požadovanou korunu. Za vegetace bych jen odstraňoval konkurenční výhony.
Maliny, 20.8.2015
Pokácíte pár vzrostlých stromů u bažiny a počkáte pár miliónů let.
Záchrana švestky napadené šarkou, 20.8.2015
Myslím, že PPv dnes není karanténní choroba. To by musela být celá zem v karanténě.
Nadejny nahodny semenac - postup, 20.8.2015
Vyfotím, jen co dozrají. Škoda, že nemohu vyfotit tu  - až nejablkově sladkou chuť.
Aká je slivovica zo sliviek toptaste?, 18.8.2015
Jde o to, co od slivovice požadujete. Jestli aby hodně nateklo, pak je Toptaste dík vysoké cukernatosti ideální. Chcete-li i výrazné slivkové aroma, pak je dobré nakombinovat i další odrůdy (Durancie, pravé švestky, rodna, Gabrovská, aj.)
Jak upravit kompost plný plevele, 18.8.2015
Samozřejmě, že to funguje. Je to ověřeno v malém měřítku starým hrncem na ohřívání knedlíků. Jak a zda se to dělá ve velkém, ovšem nevím.
Lipnická švestka, 18.8.2015
Podle toho, jak mi Lipnická roste, se, pane Rafaeli, nemusíte obávat nižšího tvaru ani na slabší podnoži. Neumím si představit její růst na myrobalánu.
Čačanská lepotica, 17.8.2015
Myslím, že Němci těm švestkám žádné názvy nedali, jen přeložili ze srbštiny ty, které jim dali původní balkánští šlechtitelé. Taky si myslím, že najbolji by slušel méně pochvalný přídomek. Ale jako šlechtitelský materiál se osvědčila, takže chuť sice... celý příspěvek >
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 13.8.2015
Pokud je tu odborník, který současně ochutnal čistou špendlíkovici a čistou katalonskou špendlíkovici - nejlépe z jedné lokality, rád si jeho srovnání poslechnu (přečtu).
Odrůda, která překonává Coxovu renetu?, 13.8.2015
Hledat odrůdu, která by překonala Coxovu je stejné jako hledat komika, který by překonal Vlastu Buriana nebo fotbalistu lepšího než Pelé. Objektivně (součtem vlastností a schopností) možná existují, prakticky však nikoli.    Pomineme-li... celý příspěvek >
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika