|
Postřik na rajčata, 7.7.2011 Ortiva, Ridomil, OL 3 dny |
|
Nejchutnější rajčata, 4.7.2011 Sladká děvočka ještě nezraje, roslina je obsypaná plody, ale všechny jsou zelené. Zatím zrají Vilma, Minigold a Bejbino |
|
|
|
Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným, 2.7.2011 Vysočina, dnes jsme zavařili první várku okurek z fóliáku. Jinak zatím zrají 3 odrůdy rajčat pouze ve skleníku, venku ještě nic. Papriky ve skleníku taky ještě chvilku potřebují. Z ovoce končí třešně a jahody, maliny a rybíz čekají na sluníčko. |
|
Suché WC (kadibudka) v blízkosti potoka cca15m, 27.6.2011 Tak my máme na chatě kadibudku sice v lese, ale i tak je v zemi zakopán 200L sud. Žádné bakterie nepoužíváme a jednou ročně "vymedujeme" Když si člověk uvědomí, že jí samé dobré věci, tak výsledný produkt není nic hrozného |
|
Název trávy, 27.6.2011 Děkuji |
|
Název trávy, 27.6.2011 Mohu se i já zeptat, co jsme dostali za trávu? |
|
Salátová okurka, 25.6.2011 Nevíte prosím nekdo pricinu krouceni plodu salatovych okurek. Dekuji Kubiska7@seznam.cz. |
|
Nejchutnější rajčata, 8.6.2011 Dotaz na pana Mirka. Mám od Vás semínka Sl. Děvočky a ZL. Andromedy. Můj dotaz směřuje na Andromedu, rostlina vytvořila 3 vijany nad sebou a už ukončila růst viz foto. Je to normální nebo je to způsobeno tím, že se jedná o semena vyndaná z plodů F1.... celý příspěvek > |
|
Lze rozpoznat tyčková a keříková rajčata, 29.5.2011 Pro příklad taky přidávám rozdíl mezi keříčkovými a tyčkovými rajčaty u mě doma. |
|
Lze rozpoznat tyčková a keříková rajčata, 27.5.2011 Pro tyto případy popisuji krabice od mléka lihovým fixem a hned vím jakou odrůdu v jaké krabici mám. Pěstuji 5 keříčkových a 7 tyčkových odrůd. |
|
|
|
Skleník u zdi, 26.5.2011 Dobrý den, zateplením stěny se připravujete o výhody skleníku postaveného ke zdi. Musíte si uvědomit, že izolace (polystyren, vata) neakumuluje teplo, takže ho v noci nebude vyzařovat zpět do skleníku a dostávate se na parametry obyčejného volně... celý příspěvek > |
|
Co to muze byt?, 7.5.2011 Dle mého názoru se jedná o lišejník |
|
Zničí dnešní počasí úrodu?, 7.5.2011 Tak u nás už od středy každé ráno kolem -4 stupňů. Zatím nepozoruji větší ztráty vzhledem k tomu, že toho ještě tolik neroste a nekvete. Přišel jsem jenom o 2 rajčata (tornádo) z 50ti ve skleníku, která omrzla i přes to, že mám zapálený kahan.... celý příspěvek > |
|
Rajčata - poradíte?, 22.4.2011 Velikost bude odlišná od odrůdy viz foto. Každoročně pěstuji z chery rajčat Vilmu a Aztek právě pro jejich kompaktní tvar. Jelikož mi letos vešli jem 3 Azteci koupil jsem ještě Minigold a ten svým růstem vypadá jako tyčkové, tak uvidím co vyroste.... celý příspěvek > |
|
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 19.4.2011 Měl jsem rajčata i papriky asi 14 dní ve skleníku, kvůli malování a už jsou zase doma a ještě že tak. V neděli bylo -5 a sousedovi zmrzli ve fólijáku rajčata. Ještě rači počkám. Vysočina 620mnm |
|