yucca nevzhledně roste



galina - (3) 
17.1.2007 16:33, zobrazeno: 8907x
Mám  problém týkající se juky a prosím o radu. Zdědila jsem asi desetiletou juku - klasický silnější kmen, ze kterého vycházejí 2 větve (po narovnání jsou asi 1,5m dlouhé),ale poněkud tenší,takže se všelijak ohýbají a nejsou rovné. Nevypadá to vůbec hezky,je pokroucená, musím ji vázat v květináči k opoře... Chtěla bych vědět, zda můžu odříznout ty větve a jestli se znovu obrazí. Pokud to jde, v jaké výšce od hlavního kmene to mám udělat? a dají se nějak zužitkovat ty odřezané větve?Třeba zasadit jejich konce a vyroste nějak ta juka dál? Prosím poraďte G.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 243.189 (?), 17.1.2007 19:21
Můžete odříznout klidně u kmínku a řízky zasadit do hlíny. Juka obrazí. Nepřelévejte ji a dejte ji na světlo, přes zimu i na slunné místo v létě bez slunce
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
galina - (3), 17.1.2007 20:13
moc děkuju za radu, mám tomu rozumět,že mám odřezat ty postranní větve přímo u kmene? Až obrazí, bude z ní opět malá juka...a ty odřezané větve zasadit i se zelenými listy nebo jen část té větve bez listů? Obrazí i v tomto stavu? Ty olistěné části jsou ohnuté - rostlina je v rohu a asi se tlačila směrem k oknu za sluncem,tím si vysvětluju ty zprohýbané větve, přestože jsem ji otáčela. je mi líto těch velkých olistěných částí,ale zřejmě jim už není pomoci. G.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Ramon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174), 17.1.2007 22:22
Ne, ty "větve" uřízněte tak v půce, nebo jak se vám to hodí, ale kus jich tam nechte, nejlepší by bylo ještě řezné rány zamazat stromovým balzámem. Ony uřezané výhony, můžete dát do vody tak jak jsou a ony zakoření, nebo jen vrcholy kde necháte trochu stonku bez listů který bude ve vodě a listy ponecháte nahoře. ale můžete i část bez listů která by měla také obrazit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika