Rosení



host - 244.71 (?) 
17.9.2009 11:40, zobrazeno: 9163x

Dobrý den, rád bych se zeptal, po zakoupení kokosové palmy jsme dělali vše dle návodu, přesto začali hnědnout listy. Tak jsme zkusili méně zalévat, nerosit a skoro nehnojíme a kupodivu se jí teď daří dobře!!! Je to vůbec možné. Děkuji za odpověď Vašek.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 117.119 (?), 17.9.2009 21:59

Ano je to možné, tady platí méně je někdy více. Pokud palma nemá všechny faktory, stačí jeden vynechat a hned se jí daří lépe!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
radek.god - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 34.178 (?), 24.6.2010 23:28
Dobry den, taky jsem dle navodu, resp. rad na foru rosil vicekrat denne listy, stonek i kokos a obcas zalil.Pokud se podivate do fora KOKOSOVA PALMA, tak pochopite, ze tohle byl SPATNY postup - nyni mam kokos jen jako ozdobu s naivni vidinou, ze by treba vyrazil jeste znovu dalsi klicek....Moje rada po 2 mesicni SPATNE zkusenosti (dobre je, ze jsem se necemu naucil) zni : jednoznacne pokracujte v tom co jste nove zkusili, - Ti co na palmu "kaslou" a obcas si vzpomenou, ze nejakou maji delaji nejlepe!...v soucasne dobe se pokousim vypestovat palmu z 5ti zasazenych orechu z Tesca, ktere byly na zatrepani plne mleka - pokud se to podari, tak by takova palma mela byt 100% odolnejsi, nez ty sem dovazene, jelikoz budou od klicku zvykle na nase podnebi.Nerikam tim samozrejme, ze Vam vyroste 30 m do vysky a bude davat kokosy, ale nebude tak narocna na svetlo, vzdusnou vlhkost a teplo... Jinak podle me nejhorsi faktor pro palmu je to umele roseni, caste zalevani apod! voda pak steka dolu smerem ke klicku a ten mekne vlivem mokra.Pokud Vam palma zacne hnednout a hlavne meknout na stonku hned u kokosu od zacatku klicku, tak nema smysl se dal o cokoliv snazit.Strihani hnedych, suchych listu nebo zkracovani stonku uz je v ten moment zbytecne.Kazdopadne Vam preji hodne uspechu a co nejvice let s palmou :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 183.242 (?), 24.6.2010 23:33

Někdy prostě platí, že přílišná péče škodí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
radek.god - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 34.178 (?), 25.6.2010 10:46
Presne to je muj pripad, ja si vzdy rikam kdyz : "ja mam zizen tak kytka bude mit taky" a dvoulitrovka od coly plna vody na zalevani je hned prazna...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika