Dotaz na pěstování Juky



LucieCh - (1) 
27.5.2002 14:36, zobrazeno: 26739x
Dobrý den,
doufám, že jsem tu dobře.
Loni jsem si koupila takový ten špalíček Juky(doufám, že se tak jmenuje).Dle návodu jsem ji nechala ve vodě, aby mi vypučeli listy. Take se tak stalo a dnes je nádherně bohatá.Už jsem jí i zasadila do hlíny, ale stále mi nepouští kořeny. Dokonce jsem jí zkusila ponořit do urychlovače na kořínky-a nic. Tak jí nechávám v zemině a pravidelně zalívám. (už asi 4 měsíce)Je pravda, že je stále moc pěkná, tak asi má dostatek živin ještě s jejího kmínku. ale chci se zeptat jak mám postupovat, nebo za jak dlouho vyraší kořínky?
Předem děkuji za každou radu.
Lucie
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Lennon - (1), 6.6.2002 11:45
Juka roste strašně pomalu. Já má Juky dvě, je jim asi 30 let a téměř se nemění. Nechte ji tak jak je a ona si poradí sama. Potřebuje akorát dost vody. Než se dočkáte květu, tak uplyne ještě hodně času. Přeji hodně trpělivosti a vody.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 200.54 (?), 4.4.2006 15:34
prosím o radu.koupila jsem si juku.po týdnu začala plesnivět,na radu květinářství jsem ji přesadila.samozřejmě to přestalo akorát nevím jak dál aby se to třeba neobjevilo,snad to bylo jen z toho ,že chudinka byla v moc malém květináči a byla ze supermarketu.tam mi také radili zalívat po přesazení  ze spodu.připadá mi že listy-špičky jsou oschlé.tak jsem ji zalila z vrchu.nevím tedy jak ji zalévat a aby mi neodešla.a jestli má být na světle.mám ji cca 3-4 metry od okna ale to okno je celkově 5m dlouhé .tak má dost světla .prosím o rady děkuji!!!!!!!!!!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
galina - (3), 17.1.2007 16:27
Mám jiný problém týkající se juky a prosím o radu. Zdědila jsem asi desetiletou juku - klasický silnější kmen, ze kterého vycházejí 2 větve,ale poněkud tenší,takže se všelijak ohýbají a nejsou rovné. nevypadá to vůbec hezky,je pokroucená, musím ji vázat v květináči k opoře... Chtěla bych vědět, zda můžu odříznout ty větve a jestli se znovu obrazí. Pokud to jde, v jaké výšce od hlavního kmene to mám udělat? a dají se nějakl zužitkovat ty odřezané větve?Třeba zasadit jejich konce a vyroste nějak ta juka dál? Prosím poraďte G.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 243.189 (?), 17.1.2007 19:22
Můžete odříznout klidně u kmínku a řízky zasadit do hlíny. Juka obrazí. Nepřelévejte ji a dejte ji na světlo, přes zimu i na slunné místo v létě bez slunce
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 243.189 (?), 17.1.2007 19:28
Paní Lucie, Vy máte nejspíš bambus, který musíte nechat ve vodě pořád nebo do HODNĚ mokré zeminy ( jestli ten bambus ještě žije po pěti letech:-) )
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 65.10 (?), 13.1.2008 17:14
Dobry den, ja som s pestovanim juky nikdy nemala problemy a aj preto je to moja oblubena izbova rastlina. Prerasteny a zdrevnateny kmen aj po narezani na mensie kusy vo vode pusti korene a aj listy. Potom uz bez problemov rastie v kvetinaci s obycajnou zaminou pre izbove rastliny. Minule leto som ich nechala dlhsie na priamom slnku a listy sa spalili. Ale v priebehu par mesiacov sa zregenerovali. Vydrzi dlhsie aj bez zalievky. Listy vyrastaju pravidelne zo stredu.Po roku mam problem, ze sa mi nemesti na policku na stene, koli prirastajucim listom. Len ju treba natacat, aby sa prilis nenahybala za slnkom. Jediny problem mam, ze moje juky su prilis tenke a aj ked zacnu drevnatiet, pnik sa nikdy nevyrovna rastlinam, co predavaju v obhcodoch. Vsetkym prajem vela zdaru pri pestovani tejto peknej rastliny
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika