Já bych to nebrala tak černobíle "hop nebo trop".
Po uplynutí normální OL bych si dopřála 1/9 obvyklého množství té které plodiny. Za čas 2×OL 1/3 obvyklého množství a za 3×OL 2/3 obvyklého množství. Od 4×OL už bych na Mospilan ani nevzdechla, a pokud by byla chutˇi příležitost, dala bych si rajčatovookurkového šopáku "neurekom".
Př zavařování pak platí pravidlo ředění 1+9, 1+3, 2+1, neředěno... Příklad: sirup zahradní směs 5 dílů cukru, jeden díl jahod, jeden díl třešní, jeden díl malin/borůvek a dva dííly višní = deset dílů a při spotřebě v listopadu je kombinace s dalšími stejnými neonikotinoidy minimálně pravděpodobná a množství 1 dl×osoba/den zanedbatelné.
Mospilan neberu jako jed, ale jako alergen pro teplokrevné živočichy.
PS. Jak jste si zobla při tom vyhazování jahod - měla jste nějakou alergickou reakci (svědění, vyrážku, návaly horka, pocit chladu, ...)?