Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Zdravim,
tak se nam leto preklopilo nekam pryc, papricky nam dozraly...
Ano, i ja mam uzasnou urodu chilli papricek. Letosni horke suche leto jim jen pralo. A co ted s tim ?
Nalozeni jsem letos zkousel poprve, takze vysledek jeste neznam. Ale priblizny recept ano: Naklada se to uplne stejne jako kapie, jen se tam musi dat dost cibule. Presne slozeni nevim, ja je nenakladal, to babicka :-) ale recept na kapie uz se snad da najit...
Zkouseli jsme varku papricek vcelku i varku bez seminek. Chvili pockame a uvidime...
Take jsem je zkousel zmrazit a neni to nejhorsi. Po rozmrazeni jsou skoro jako zive ! Ty zmrazuji "vykostene", bez seminek.
V madarsku jsem videl papricku nalozenou ve vodce ci jinem alkoholu, ale nemohu slouzit, neochutnal jsem. Kazdopadne spatne to byt nemuze, vzdyt "horici prerie" se pije s kapkami tabasca.
Samozrejme i Tabasco se z toho vyrabi, Salsa se vyrabi z chilli... U tohoto take nemohu slouzit. Tabasco je patentovany recept (vyrabi se z papricek, ktere se nechaji 3 roky fermentovat v drevenych sudech) a salsu jsem jeste nezkousel.
A pak samozrejme susene.
Vic uz toho nevim, ale snad pristi rok budem chytrejsi.
Petr Gruber