Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, dostal jsem semínka dýní. Na jaře jsem je vysadil. Z cca 30ti semínek vzešlo pouze 9. Z těchto devíti rostlin všechny mají plody. Všechny jsou zprvu světlounce zelené(takové bledé(vyblité)). A později oranžoví. Tvar je jako na tomto obrázku.

O jakou dýni se prosím jedná? Pozná to někdo?

Dále se chci zeptat, jestli mohu již oranžové, a již dlouho nenarůstající plody sklidit? Chci z toho zavařovat kompot(dýně v něm je na kostičky).

Uvažuji o sklízení těchto plodů proto, že další plody rostliny nejsou schopny uživit a ty další hnijí(třeba při 10cm velikosti)-hnědnou. A tím bych si chtěl zvýšit výnos.

Všiml jsem si, že si šlahouny dělají pod listy přídavné kořínky. Chci se prosím pěkně zeptat, jaký zdroj tyto kořínky rostlině poskytují? Je to pro zvýšení přísunu vody, nebo živin? Mám ta místa přihnojit třeba cereritem či kravským, gran.hnojem? Zatím jsem pouze zalíval tato místa. Nebo stačí zalévat a přihnojovt pouze hlavní kořen?

Půda není vůbec jílovitá(jil+štěrk je až cca ve 40cm). Je to řečiště. Pod povrchem to je převážně navozena hlína, na které roste tráva.

děkuji moc za rady

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika