Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kávová sedlina (lógr) i čertvě mletá káva jsou pro okurky výborným hnojivem organickým, nebo jako dobrý sorbent hnojiv organickominerálních. Na slimáky ale lógr nefunguje ani trochu a k eliminaci rizika, že by se španělák otrávil stačí, aby jej nežral, když se přes něj plíží (nebo plží).

Pro použití syntetických přípravků proti slimákům jsou dva způsoby. Jeden, kdy slimáci zůstanou vyslintaní hned okolo návnady a druhý, kdy odlezou v klidu do úkrytu zdechnout.

K prvním patří Mesurol a Vanish - jenže ty je potřeba aplikovat tak, aby na granulky pokud možno nepršelo a aby se jím kontaminovaná zemina nedostala na plody. Tj. pokud do okurek, tak jen při pěstování vertikálním na sítích. Nasypat na přístupové trasy co nejdále od rostlin (tedy podle podezdívky a do dveří).

K druhým patří parazitické hlístice a Ferramol. Ty můžete sypat klidně do porostu pěstovaného horizontálně nebo těsně ke kořenovému krčku právě vysazené sazenice. I přímá konzumace feramolu teplokrevným živočichem je bezproblémová a tak nemusíte mít strach, že by se něco stalo ježkovi nebo indickému běžci při konzumaci přiotrávených slimáků. O biologickém přípravku nemluvě.

Ferramol používám i do jahod, ale abych jím neplýtval, mám 1 m od porostu misku s Mesurolem. pokud je v lapáku s pivem nebo Mesurolem hodně slimáků. sypu více Ferramolu. pokud tam není žádný, tak nesypu ferramol vůbec. Do kompostu dávám obrok dávku hlístic. Pokud spolu s kompostem nějaké slimáky šířím, pak jsou jako trojští koně = infikovaní hlísticemi uvnitř svého dýchacího aparátu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika