Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Včera jsem prohlížel rajčata a vypadá to že ty lijáky ustála, dokonce zvažuji další ošetření, aby to ještě chvíli vydrželo. Ještě to dnes při sběru prohlídnu důkladněji ale plíseň zatím neregistruji. Rostliny jsou devastovány jinými chorobami, keříčky už po sběru zlikviduji a zůstane jen pár držáků + tyčkové cherry a soudečky. V minulých dnech tady u nás na jihu bylo 10-12°C (v lednu 15°C) a tohle možná paradoxně zastavilo choroby a rostlinstvo vypadá o něco lépe, praskání plodů je věc jiná.

Provedl jsem tři nebo čtyři preventivní (proti plísni, bo ty septoriozy a spol. jsou na rajčatech od mala) postřiky v kombinaci Acrobat - Revus - Ridomil. Podotýkám že žádná rostlina nedostala postřiky čtyři, max tři, ošetřuji spíše cíleně.

Vysadil jsem rovněž zhruba před měsícem pár rostlin do skleníku a ven. Jedná se o vylomené a zakořeněné vlky, které již začínají plodit. Rostlinu ve skleníku krátce po výsadbě napadly svilušky, Vertimec sjednal nápravu.

Včera jsem vysypal z igelitky natrhaná rajčata určená na sušení a byl jsem mile překvapen vůní která mne praštila přes nos. Takovou jsem naposledy cítil někdy před 35-40ti lety ve starém dobrém socialistickém zelinářství, kde se rajčata prodávala ze zelených nebo dřevěných přepravek vážením do papírových pytlíků. Tu vůni rajčat si dodnes pamatuji.cheeky

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika