Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Teprve teď jsem se dostala k zhodnocení letos pěstovaných odrůd rajčat, z čehož vyplynou odrůdy pěstované v roce 2014. Vysévala jsem semínka 28 odrůd, několik dalších sazenic jsem ještě dostala výměnou. Sama jsem všechny odrůdy nepěstovala, některé rostly v zahrádkách rodiny a přátel. Zjara jsem si připravila soupisku odrůd ve Wordu, kterou jsem vždy vytiskla a přidávala k sazenicím, aby každý věděl co pěstuje, jak rostliny vést a na co se plody hodí. Slouží jako návod k použití pro nezasvěcené pěstitele.  Z přiloženého návodu vycházím i v hodnocení. 

V r. 2014 nebudu pěstovat Pollicino, rostlo pěkně, úroda dobrá ani nepukalo, plody letos o něco větší než loni, synovi nechutnalo.

Ne Red current plody velice drobné, poměrně kyselé, velmi pukavé, rodině přišlo více slupky než obsahu.

Strillo též ne, bylo chutné, divoce rostlo, ve vlhku pukalo i ve skleníku, plody menší než cherry, není vyloženě špatné, ale nemám na něj prostor.

Vyřazuji Datterino, bylo chutné, ale rostlo neduživě, celková úroda malá. Nepukalo.

Christmas Grapes - úplný propadák. Pan Mirek by vytrhl za vegetace, mně by vadilo prázdné místo na zdi skleníku. Plodné, plody velikosti cherry, vodnaté, rychle přezrávající, chuť nic moc, nikdy více. 

Black cherry -  plody velikosti třešně, bujně rostoucí, někomu chutnaly, syn nemá k tmavé barvě plodu důvěru, proto vyřazuji.

Gold crone - plodné nepukavé rajče, hodně plodné, mým dětem nechutnalo, nebudu pěstovat pro cizí. Zbylá semínka dostane sousedka, jejim dětem chutnalo.

Marmade - odporně pukalo, ničím mne nezaujalo, vyřazeno.

San Marzano - u nás špatně roste, nedozrává.

Nebudu pěstovat Dámskuj ugodnik, ponechán jen Palčiky.

Andromedu a Irišku ev. jen pro přátele, kteří se za léta nenaučili vyštipovat rajčata. 

Odrůdy odolné proti plísni zase zasadím, třeba dorazí plíseň.

Megabite je zakrslé rajče do nádob, nenadchlo chutí.

Tumbler F1 jsou raná převislá drobná kulatá rajčátka do nádob, mohu doporučit nejlépe zavěsit na balkon a podobně, nemám prostor si s tím hrát.

Za osvědčené odrůdy považuji Děvočku, Nasťu, Tomatoberry, Bejbino, Tipo, Philovu. Možná i Šejky, pokud bude suchý horký rok. Chtěla bych výrazně omezit počet odrůd, abych měla více než jednu rostlinu od odrůdy + několik málo nových k vyzkoušení.   Zdraví Jiřina

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika