Myslím si, že každý z nás má jiné možnosti a podmínky pro sušení rajčat). Letos jsem sušil tři odrůdy- Šejk, Scatolone a San Marzano. Pokud jde o sušení, tak si myslím, že lepší rajčata na sušení než ta italská z okruhu San Marzano nejsou. Všechny rajčata jsem podélně půlil a dužninu prstem vyšťoural. Dužnina Šejka je vodnatější a výsledný produkt je horší. s dobou sušení jsem byl spokojený. Zkoušel jsem na zahradě sušárnu vyrobenou z copilitu (takový skleněný U profil dlouhý 2,7 m). Kapacita byla 25 plachetk o rozměru 22 x12 cm.Usušil jsem tam rajčata a meruňky tak, že jsem je tam jeden den dal a za několik dní je vydělal. Kvalita byla horší- mám zahradu cca 3/4 hodiny MHD od bytu a nechce se mně ráno jet rozložit ovoce a večer sklidit. Sušárna je již zrušena, dřevěné části pořezány a copilit budu nadále používat pro ranné výsevy ředkviček (nadále zůstanu u lodžie).Technicky lze jistě mé sušení na společné lodžii vylepšit, ale nevím jestli budu mít čas a jestli se mně bude chtít. Zatím mně to vyhovovalo.