Má někdo prosím vás zkušenost s likvidací kostivalu v zelinářství? Nepoužívám chemii ale tohle už se nedá a tak jsem zkusil gyfosát ale po roce je to stejné. Po jarní kultivaci radličkovým kypřičem / 10 cm/ ho spousta uschne, hodně se ho také nechá vytáhnout ale po dvopu měsících je zase všude, protože si roste ze dna brázdy, kde je spousta kořenů.z hloubky. Zkoušel jsem i jetelotrávu a časté sečení ale bezvýsledně. Pěstovat kořen kostivalu místo zeleniny se mi nechce. Je tam půda jakou jinde nemám, zdá se s výbornou strukturou ale přitom se tak 5 cm pod povrchem hrozně slévá a při kultivaci dělá velké hroudy. Nezdá se mi, že by tam bylo velké vlhko. Cibule i česnek tam chytaji plíseň i v suché půdě. Takže vysoká hladina spodní vody a špatné místo pro zahradu?