Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak když kouknu i jinám, než na plevel, tak i ty konce trávníku jsou podobné, akorát že tráva má uzčí výhonky, tak to není tak extrémní.
Každopádně je to ukousané hodně, bohužel to je jev všech rotačních sekaček.

Bohužel hustého trávníku budete s rotační dosahovat hodně dlouhou dobu, kdežto s vřetenovou, v době největšího růstu, poznáte velký rozdíl už po měsíci sečení. U rotační tráva regeneruje až někde po 3 dnech a namísto toho, aby houstla, tak dohání zastavený růst a to pouze do výšky.
Pokud budete používat třeba jen 1 rok vřetenovou sekačku (tráva se zregeneruje už do 24 hodin), vypěstujete si krásný hustý trávník, jako ten co se prodáva stočený po metrech (kobercový).

Po této době můžete klidně používat zase rotační sekačku (pokud byste se už rozhodl pro levnou variantu ruční vřetenové sekačky - pokud pro motorovou, tak pochybuju, že byste se vrátil k rotační) a pokud budete pravidelně hnojit, tak i trávník nebude po rotační tak zažloutlý, dokonce až bílý - je lepší granulové hnojivo, které se rozpouští postupně - samozřejmě pokud nemáte malé děti, kteří pořád sbírají něco z trávy.

Na plochu 600 m2 bych ruční nedoporučoval, docela se naběháte :)
Použil bych určitě nějakou elektrickou nebo benzínovou, v ČR nabídne benzínové asi jedině firma ATCO - za to jsou to ale opravdu kvalitní stroje, které nemají takřka konkurenci. Pokud by se zachtělo něčeho menšího, tak i Gardena má zajímavou vřetenovku v menším provedení, akorát pouze na elektriku přes kabel a nebo akumulátorovou.
Osobně jsem před nedávnem řešil podobný problém, nakonec jsem koupil tu od Gardeny na akumulátor - mám 300 m2. Každopádně počítejte, že vřetenová sekačka není zrovna nejlevnější zboží. Zrovna ta nejlevnější (na elektriku s kabelem) od té firmy ATCO stojí 12 000 Kč. Další benzínové jsou už dražší a slovo dražší je opravdu slabé slovo..
Ta Gardena mě vyšla na 9 000 Kč. Což vychází pořád lépe, než když jsem chtěl rotační s motorem od Hondy, která stála 13 000 Kč.

Bohužel tady v ČR nejsou vřetenové moc rozšířené, proto není žádný extra výběr, což kdybyste byl v zahraničí, kde chtějí moc pěkný trávník, tak tam zase najdete samé vřetenové, tady je to bohužel obráceně.

Tady ještě ilustrační obrázek, jak vypadá posečení od vřetenové vs. rotační

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika