Prevodová tabuľka: cukornatosť / alkohol



host - 234.145 (?) 
21.11.2022 8:54, zobrazeno: 879x
Teoreticky, aká cukornatosť kvasu by mala byť pri založení ovocného kvasu, aby po jeho vykvasení bolo v ňom 18% alkoholu? Je na to nejaká prevodová tabuľka? Ďakujem.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 9.142 (?), 21.11.2022 9:43

Tabulek jsou přehršle. Zkuste ji najít.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 253.77 (?), 21.11.2022 10:30

Ďakujem za Vašu zmysluplnú, inteligentnú radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 109.172 (?), 21.11.2022 12:18

... aby po jeho vykvasení bolo v ňom 18% alkoholu?

Při ideálním průběhu kvašení se cca polovina cukrů přemění v alkohol (spíše však méně!!). Proto byste měl mít minimálně dvojnásobnou cukernatost v kvasu. Bohužel neznám kvasinky, které by si poradili s 36% cukru!! To lze zvládnout pouze destilací vykvašeného produktu... Tož asitak...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 253.77 (?), 21.11.2022 13:14

Mám z obchodu kúpené chladnomilné kvasinky a na sáčku je napísané, že dokažu pracovať do 18% liehovitosti. Teda na koľko Brixov by som mal namiešať jablčný kvas, aby to všetko bolo také "akurát"? smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika