Jablečný kvas



host - 176.36 (?)
24.2.2012 15:51

Jsem sice téhož názoru, že je lepší upravit pH před kvašením (měl by to být první krok úpravy kvasu), ale někdy je nutné provést korekci i po vykvašení. Zvláště když se "nepředpokládá" v dohledné době jeho vypálení. Proto to upozornění na úpravu pH.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 45.252 (?), 25.2.2012 10:11

Moc dobře víte že kvas bude kvasit i třeba při venku mínus 40C... pokud je v teple od cca 15C a taky že kvasí a to značně už 3týdny za značného vývinu CO2...   )))

                     
host - 176.36 (?), 24.2.2012 8:53

A proč si do pálenice přímo nenapíšete, mají web, tak se s nimi lze lehce domluvit. A nebo si vyhledejte ve své blízkosti jinou palírnu, dnes to snad již není problém, máte PC, tak stačí zadat do vyhledávače a probrat nabídky! Taky existuje seznam provozovatelů palíren sdružených pod Unií destilatérů (ale ne všechny palírny jsou takto organizovány).

Jinak co se týče „stabilizace“ kvasu, ta se většinou dělá až po dokvašení; upraví se pH na hodnotu kolem 3,5, prostor nad kvasem se „vysíří“ a teprve poté se hermeticky uzavře. Ještě lépe je dát (po uzavření) „bečku“ pokud možno do prostředí s co nejnižší teplotou, je-li pod nulou, je to idealní (bohužel, ne každý má možnost dát kvas k „ledu“). Potom lze skladovat jakýkoliv kvas i rok.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.7 (?), 24.2.2012 12:05

Nejsem až takový expert na kvasy, ale myslím si, že stabilizovat kvas z choulostivého ovoce až po dokvašení není moudré. Ono už může být pozdě. Já osobně bych upravoval pH kvasu raději ještě před zahájením kvašení.

                     
host - 176.36 (?), 24.2.2012 15:51

Jsem sice téhož názoru, že je lepší upravit pH před kvašením (měl by to být první krok úpravy kvasu), ale někdy je nutné provést korekci i po vykvašení. Zvláště když se "nepředpokládá" v dohledné době jeho vypálení. Proto to upozornění na úpravu pH.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu19:08
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu18:48
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika