Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Nechci nijak mentorovat za což se předem omouvám, ale
Jednak je destilátorů spousta, jejích principů a konstrukcí taky a každý zájemce o ně má jiné místní podmínky, představy, možnosti a tak...
Takže si musí vybrat hlavně podle nich.
Ale co je dle mého názoru nejdůležitější, musí k takovému rozhodnutí tak nějak dozrát.
Myslím si, že by si měl, jako já a mi mých podobných "starců" na spoustu věci přijít sám na základě praktických zkušeností a tím i získaných dovedností.
(Dnes je to díky internetu velmi jednodušší i když je se tam třeba mnohdy prokousat spousty blábolů).
Pokud pominu založení sadu, tak zavařování, pasterizace, výroba moštů, sirupů, pak ovocných vín, macerace, tinktury atd., atd.,
Filtrace, odkalování, stáčení, láhvování takových.
Nebo třeba vyrobit si sám drtič, lis na ovoce, pochopit základní jejích principy je základ.
Takové základní zkušenosti jsou dost těžko přenositelné, ale velmi důležité pro ten nejvyšší level...
Rafael.