Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, mám dotaz ohledně aroma. S kamarádem jsme koupili švestky ze stejné várky a po vypálení jsme koštovali. Kamarád pálil v ofic. pálenici.Slivovice měla více švestkové aroma než moje, ale mírný nádech do kysela. Moje měla jemnější chuť-jako by více lihová. Příprava kvasu-švestky na kvas jsme oba mírně pomixovali a dali do 200l plastových sudů. Já navíc přidal na sud 4 kg. cukru rozpuštěného ve vodě a uzavřeli přes bublátko(hadička do vody). Kvašení10 týdnů při 17 st.  Pálení-1.destilace do 10% a druhá cca 34%.U kamaráda průběh nevím. Zajímá mě zda se může aroma,,naředit" přidanou vodou do kvasu (na 1 t. švestek cca 200l vody),nebo tou 1. destilací do oněch 10% jak je psáno v příspěvku výš.. Cukr jsem přidával kvůli rozjezdu a stabilitě kvasu(ne pro větší výtěžek) a vodu pro naředění a tím snad lepší prokvašení. Většinu informací jsem čerpal z tohoto fóra. Díky za rady a postřehy. Zdraví Palko z Moravy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika