Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ale na rektifikaci bude potřebovat jinou, sofistikovanější aparaturu, určitě ne tu z Polska. PŠ

Ale pane inženýre, vždyť přeci víte, že rektifikace znamená taky přečištění, zjemnění (použil to kdysi jako název kapitoly již J.Dyr, ve své knize Výroba slivovice a jiných pálenek – 7.2.8 Rektifikace lutru).
A na druhou destilaci je úplně jedno, jak sofistikovanou aparaturu máte k dispozici. Jako praktik víte, že stačí i ta jednoduchá skleněná baňka, doplněná chladičem a příslušným teploměrem, abyste dostal kvalitní pálenku (destilát)... záleží jen na vás jako obsluze. Tak proč si stále hrajeme se slovíčky. Vím, že to může být i ta sofistikovaná aparatura, ve které je zabudované rektifikační kolona a k tomu hromada „kontrolních přístrojů“, které usnadňují práci na ni,  … ale není to předci podmínkou.


K příspěvku pana Rafaela :
Co se týče té Opičárny s kohoutkem mezi hrncem a chladičem – podle mne je to zachytávač případných přestřiků při „ukvapeném pálení“ kdy destilatér nepřizpůsobí ohřev vařáku potřebě kvasu, nebo lutru (prostě obsahu kotlíku). Je tam jako pojistka, aby to nepřeběhlo až do chladiče. Pro vlastní destilaci nemá smysl. Ale je to „módní záležitost“ jak v Polsku, tak v USA … Já tuto „vymoženost“ též nemusím. Jinak proti "skokovému nárustu tlaku", případným ucpání té tenké trubičky, to samozřejmě také nezabrání a poté může dojít k destrukci aparáu...

Výrobce předpokládá (ale nevím zda to i sděluje případným zájemcům) využití této aparatury pro destilaci "cukerných roztoků", nebo pro destilaci "filtrovaných kvasů", povětšinou na obilnou pálenku.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika