Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Myslím, že doporučované množství kyseliny 100 - 200 ml se týká běžně prodávané koncentrace - 38%. U koncentrované kyseliny je třeba množství upravit.
    Co se týče sporu ohledně pálení moštu x pálení drtě toho bylo mnoho napsáno (i tady).  U jablek s uvedeným lze souhlasit (byť rozdíl jsem shledal menším než bych čekal), u hrušek platí, že šedivá je teorie, zelený strom žití. Poptejte se kolem sebe, na fóru, v pálenici, v lihovaru, kdo kdy pálil hrušky a kdo je nejdřív lisoval. Pak si rozkrojte tvrdou hrušku a plně vyzrálou měkkou hrušku a přičichněte k nim. Sám si rozhodněte, kterou vůni byste si přál v destilátu. Nakonec se pokuste zralé hrušky zmoštovat. A jak správně radí Rafael, zkuste oba způsoby přípravy kvasu a porovnejte.

P.s. Prosím zdejší zkušené pěstitele a páleníky, kteří kvasí hruškový mošt, ať se podělí se svými zkušenostmi a výsledky. Já jsem to nezkoušel. Pouze jsem se 1x pokusil o lisování moštu na pití ze zralých hrušek a už to nehodlám opakovat.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika