Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den všem.

Rád bych požádal o radu na následující dotaz. Letos bych chtěl poprvé založit hruškový kvas (meruňky, mirabelky a švestky vozím do pálenice již cca 7 let, ale na hrušky nezbýval čas nebo, lépe řečeno, jsem si netroufal). Vždy jsem se obával, aby mi hruškový kvas nezoctovatěl. Tento rok jsem se tedy "vybvil" papírky na měření ph (rozsah 2,8 - 4,6) a kyselinou sírovou (96%). A nyní se dostávám ke svému dotazu. Ph mače chci připravit na hodnotu 3. Kolik mám připravit kyseliny na cca 100 l mače?  Je mi jasné, že kyselinu musím nejprve naředit. Myslel jsem, že bych ředil 1:10 s vodou (ze školy si ještě pamatuji, že musím přidávat kyselinu do vody, nikdy obráceně). Bude mi tedy stačit, když připravím cca 2,2 litru této kapaliny (2 dcl kyseliny a 2 l vody) na 100 l mače? Ještě jsem si říkal, protože hušek je dotatek, že bych udělal 2 sudy z drtě hrušek a 2 sudy bych naplnil moštem. Děkuji předem za radu, Saša. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika