Vážený pane Rafaeli,
mně se "pálenka", lépe řečeno destilát z durancií vůbec nezdá být tzv.aromatický a zvláště ne ten z Horňácka. Jasně jsou tam více cítit rozkladné produkty z amygdalinu (benzaldehyd + kyanovodík), které se tak nesmyslně dávají do souvislosti s ethylkarbamatem, ale Vy jako kvalifikovaný chemik to také víte, co je to chemický nesmysl. Bohužel to autoři mnoha vědeckopopulárních knih o ovocných destilátech nevědí a opisují tyto hlouposti jeden od druhého. Ostrost destilátu především souvisím s nepřiměřeným použitím cukru, tedy sacharozy, ale oba víme, že se to po několika letech, pokud se toho destilát dožije, i tato neprozřetelnost výrobce jaksi otupí a destilát zjemní. Jak říkám, jedině vzájemnou konfrontací a předáváním zkušeností a hlavně pokorou se našinec může "mezi svými" něco dozvědět, víte chce to účast na soutěžích ovocných destilátů a pak účast na koštech pro veřejnost s katalogem v ruce... Zdraví a vše dobré v roce 2017 přeje PŠ