Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za rady a názory.
Smrkový plot v délce 250 metrů obsahující 750 stromků nebudu stříhat 2x ročně, protože to považuji za zbytečné a bohatě mi stačí stříhání ovocných stromů.  Pro někoho takový živý plot může být nepřijatelný, nepěkný, ale mě to nevadí. Je to prostě zelená hradba skrze kterou není vidět a navíc utlumí trochu i zvuk. Navíc pořízení je levné a vysázení zabere jen pár dní.
Já osobně zase nemám rád thuje a podobné cizí stromy, které se do naší krajiny nehodí. Další problém s thujemi je náchylnost k nemocem a celková menší odolnost proti smrkům.
Probírku desetiletých stromků a vysazení nových párkrát za můj život nevidím jako problém. Povolení je zbytečné a pařezy vykopávat nebudu. Jistěže se to někomu líbit nebude, ale s tím nic nenadělám a nebudu se tomu podřizovat. Zahradu dělám pro nás a ne pro cizí lidi. Kdybych měl větší pozemek a nebyly protější baráky ve svahu, tak bych určitě postavil 2 metrový plot a neřešil zelenou hradbu, ale bohužel...
Současná zahrada na které rostou jabloně není moje a výhledově, dlouho to bohužel nebude trvat, bude zrušena. Proto se snažím vysadit dostatečný počet stromů již tento rok a bojuji s místem :-(
Poslední dobou jsem si všímal nově zasazených ořešáků a některé byly i přes deset let staré, a protože jich většina byla zasazena blízko jiných stromků, tak jsem si myslel, že to nevadí. Protože něž z nich budou obři s dvanácti metry v průměru dusící vše okolo uběhne opravdu dlouhá doba.
Ořechy chceme pro vlastní spotřebu, protože kupované se nedají jíst a sehnat dnes něco kvalitního je velký problém. Mladé stromky mají malou úrodu a pár kilo na rok je málo, proto ten větší počet. Nechce se mi čekat deset let, když to můžu urychlit.
Hrabání listí a sušení ořechů nepovažuji za práci, když to porovnám s tím, že třeba seču 6x ročně 6,5 tisíc m2 křoviňákem.
Také nepatřím mezi lidi, kteří chodí popíjet "kafíčko" na terasu od května do srpna a jakmile se ochladí pod 20 stupňů tak už nevylezou ven.

Dá se zhruba odhadnout za kolik roků by koruna a kořeny ořešáku dosáhli 3 metry od kmene stromku ?

Díky.Z.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika