Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím Vás.

Živý plot odcloní a trochu odhluční novou výstavbu za veřejnou komunikací a zajistí soukromí okolo domu a na zahradě. Také nebude vidět do oken domku. Máme rádi soukromí, proto taková "výška".Stromky budu po zhruba deseti letech postupně sázet nové a staré kácet. Tím dosáhnu hustého porostu i v nižších polohách plotu. Vytahování mi nevadí, jednou za dva roky seříznu vršky a bude vyřešeno. Dále budou stromky chránit zahradu proti severozápadním větrům.

Trochu jsem se prošel po zahradě s měřidlem a maximum kterého se mi podaří dosáhnout je 4 metrová mezera mezi smrčky a ořešáky. Jabloně bych mohl umístit do sponu s ořešáky tak, aby vzdálenost mezi ořešákem a jabloní byla zhruba 5-6 metrů.  To je maximum kterého můžu dosáhnout. Než ořešák dosáhne průměru 10 metrů a začne clonit pěti jabloním, uběhne hodně dlouhá doba. V té době již bude na zahradě zhruba 25 jabloní, které se chystám sázet na podzim. Proto mi nebude líto těch pět před ořešáky. Ořechy jsou pro nás mnohem cenější než jabka, kterých zatím máme neomezené množství ze starého sadu, který dosluhuje.

Cílem tohoto snažení je co největší množství ořechů v blízké budoucnosti.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika