Výběr elektrické pily



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8   
                     
nebuď zvědavý - (43) 
13.12.2006 23:31
Pane JS, tento všeobecný údaj nemění nic na situaci. 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 220.253 (?), 14.12.2006 6:30

Já jsem to uvedl pro zajímavost, že výrobce také toto zohledňuje a uvádí to přímo do návodu. Jak jsem se dotazoval, tak kdyby došlo tímto k poškození pily teoreticky , tak kdyby se to prokázalo, tak je to jako z přetěžováním, ale prokázat to je něco podobného, jako se zadřením pily zase opačně. Ve většině případů je tato závada problém obsluhy pily. J.S.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 80.16 (?), 1.1.2007 14:24

Pánové, mám už 6 let starou Narexku EPR-30S, řežu s ní velice často na chalupě vč. palivového dříví a naprosto bez problémů. Dokonce jsem s ní vyřezal i mnoho starých trámů z chalupy o rozměrech 30x20cm (včetně hřebíků) pak jsem musel samozřejmě vyměnit řetěz. Nyní mám řetězy 2 jeden na "jemnou" a druhý na hrubou práci. Prodlužka do 25m prakticky jakákoli, vždy to chodilo ok. Jediné, na co si musí dát člověk u el.pily pozor je to, aby se moc "nedusila" jinak se spálí rotor. To se mi stalo letos, když jsem laicky přitáhnul bezpečnostní spojku, zdálo se mi, že moc často prokluzuje, a pila se úplně "kousla". Rotor jsem ale sehnal v Narexu za cca 850,- a vyměnil ho sám. Doufám, že bude zase plně v cajku. Takže imho el.pila nemá chybu, kromě tý šňůry, která ale vadí prakticky jen při odvětvování když se zamotá do větví. Mám i motorovku, ale na Narexku nedám dopustit, nemusí se startovat a třeba při truhlářských pracích na chalupě (krovy ap.) je k nezaplacení :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 213.71 (?), 1.1.2007 16:03
Je to tak, každá pila má své přednosti i nedostatky, které se ale musí brát, jako nezměnitelný fakt. Elektřina v lese? Krácení dřeva v blízkosti el. přípoje benzínovou pilou? Řezání ve vlhku? Velká hlučnost a výfukové plyny? Nízký výkon? Omezený akční rádius? Obsluha nářadí a kabelem a možnost jeho poškození..? Nutnost nebo naopak bez nutnosti startování? Ekonomika práce - potřeba řezu okamžitá a to libovolně kolikrát po sobě potřebuji? Cenová relace a náročnost a možnost oprav za přijatelnou cenu? Atd. přesto jsou alespoň zatím potřeba obě  pily, než bude vynalezen jiný zdroj energie pro pohon. J.S.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.99 (?), 1.1.2007 16:09
K té vaší závadě- pily Narex mají tepelnou ochranu, takže když jí "podusím" od poruchy by mně měla ochránit, ne? Je ta tepelná ochrana na to, abych nespálil motor?Nebo v Narexu inovonali?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 26.185 (?), 27.8.2007 0:53
Narexky tepelnú ochranu majú, ale pozor iba u dlžky lišty 35 a 40 cm
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 218.13 (?), 5.1.2007 23:46
taky stojím před otázkaou jakou pilu zvolit zda motorovou nebo elektrickou a vzhledem k financím vítěží eketrická pila. Jelikož ji budu používat převážně u domku a na zahradě v dosahu elektrické zásuvky.

A pila Dolmar se mi velmi zamlouvá a rozhodl jsem se do ní jít zatím to vidím na model 2140. trošku váhám nad délkou lišty.

použití bude převážně palivové dříví do krbu (buk, dub) občas něco měkčího smrk,pak z pily odkor a nějaké stavení dřevo, trámy, latě, desky a jinak vše co přijde pod ruku a bude potřeba řezat. občas horzí i znečištěné dřevo (hlína, písek, ..) a jak to tak už bývá u použítého dřeva nějaký zapomenutý hřebík.

A pak marně zatím sháním kvalitní prodlužovací kabel. s průřezem min. 3x2,5mm ale zatím ji nikde nemůžu najít. délka 25 a 50m s kvalitní izolací velmi ohebnou, odolnou proti poškození a koncovky voděodolné.

díky za rady, info a linky.

Zatím volím elektrickou pilu ale časem to vidím i na nějakou farmářskou či profi pilu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 213.71 (?), 6.1.2007 0:03
Jestli chcete návod na obsluhu, příp další informace napište e-mail J.S.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Luboš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (60), 6.1.2007 10:21
Takový prodlužovák běžně nekoupíte.
Ale běžně koupíte ve specializovaných prodejnách nebo i v suprmarketech kabel patřičné délky a průřezu a také koncovky (samice – samec), myslím že existují i odolné proti vlhkosti. Potom to smontujete dohromady a je to. Jestli si nebudete 100% jisti kam který vodič (drát) přesně patří, tak se raději poraďte s elektrikářem, nebo s někým kdo tomu rozumí. Žlutozelený patří na kolík (u samice - zásuvka) z jedné strany a na dírku (u samce - zástrčka) z druhé strany prodlužovačky. Záměna znamená průser !!!
Další dva mají také svá uspořádání, která zase tak nejsou důležitá.
Pro informaci : na fázu by měl jít černý (hnědý) vodič (drát) a na nulák modrý vodič. Pokud se podíváme na zásuvku která má zemnící kolík nahoře, tak fáze by měla být vlevo a nulák vpravo.
PS. Za deště je práce s elektrickou pilou zakázána !
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Ice - (3), 6.1.2007 23:58
To jsem taky už zjistil že ji nekoupím. :-( at jsem se ptal kdekoliv tak nemají. tak asi vyrazim pro kvalitní kabel a vyrobím si ji sám. aspon bude jistota že bude ok. ještě že jsem doma tahal komplet elektriku a ke všem zásuvkám CYKY 3x2.5 v mědi. tak jetšě ty prodlužky a bude to snad vše ok.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika